Поройните дъждове, които заляха столицата на Южна Корея, намаляха днес,

...
Поройните дъждове, които заляха столицата на Южна Корея, намаляха днес,
Коментари Харесай

Поройните дъждове в Сеул отнеха живота на 9 души

Поройните дъждове, които заляха столицата на Южна Корея , понижиха през днешния ден, откакто лишиха живота на 9 души и нанесоха вреди на към 2800 домове и други здания, съобщи Ройтерс.

Днешната прогноза е за още дъжд, само че по-слаб от този, който се изля в понеделник и вторник, наводни улици и здания и блокира хора в жилища и коли.

Най-малко петима души са починали в Сеул към днешна дата, както и трима в прилежащата провинция Кьонги, по данни на централната работа за битка с бедствия.



Поне 17 души са потърпевши, а седем се водят изчезнали. Наводненията в някои здания в влиятелен столичен регион продължиха и през вчерашния ден, а станции на метрото и няколко пътни артерии са блокирани.

Данните демонстрират, че минимум 2800 публични и частни обекти са потърпевши на територията на цялата страна, а жителите на над 1100 семейства са били принудени да изоставен жилищата си. Повечето автомагистрали и линии на метрото към този момент са почистени.

Общото количество дъжд, паднало в Сеул от среднощ в понеделник, е 525 милиметра към 7 часа тази заран, по информация на Корейската метеорологична администрация. Синоптиците чакат дъждът да продължи в по-голямата част на страната, изключително в прилежащ Чунчон.

Тази заран следва съвещание, ръководено от президента на страната Юн Сук-йол, за разискване на вредите и наложителните ограничения против наводненията. Отделно, държавното управление и ръководещата Демократична партия ще проведат незабавни съвещания за разпределяне на средства за възобновяване от стихията.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР