Порой наводни ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле на българско-турската граница.

...
Порой наводни ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле на българско-турската граница.
Коментари Харесай

Порой наводни ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле

Порой наводни Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " - Капъкуле на българско-турската граница. Наложи се България да затвори границата заради покачването на водите дотолкоз, че колите на пункта започнаха да се пълнят с придошлата вода, заяви турският всекидневник " Хюриет ".



Границата замязя на езеро, което доближава до 20-30 см дълбочина.

Към момента придвижването на коли е обновено.

Турският граничен пункт с България " Капъкуле " е бил затворен за леки коли за три часа и за товарни коли за час и половина, заяви регионалният шеф на Хасково Минко Ангелов.



" Поради изобилните превалявания в района на Одрин, има наводняване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле, което докара да прекратяване на пропускането през пункта. Бяхме известени в 22.30 на 02.09.2022, че е възобновено пропускането на вход и излаз от Турция за тежкотоварни коли и на вход в Турция за леки коли. Остава възпрепятствано прекосяването през пункта на излаз от Турция за леки коли ", оповестиха по-рано от Генерално консулство на Република България в Одрин.

Наложило се е към 25 автомобила, напускащи Турция, да бъдат изведени с влекач от водата.

 



Проблемите са почнали след 22:00 часа, когато трафикът е бил спрян. На прилежащия наш пункт " Капитан Андреево " обстановката е била овладяна напълно бързо, добави Ангелов. Положението е умерено, пунктовете работят сега, уточни той. 

Това е второ наводняване в региона за последните 10 дни. На 23 август проливен дъжд още веднъж наводни турския Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле и наруши трафика към България.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР