Породата е основен фактор при определянето на нивото на енергия.

...
Породата е основен фактор при определянето на нивото на енергия.
Коментари Харесай

Породи едри и игриви кучета

Породата е главен фактор при определянето на равнището на сила. Тези игриви кучета, за които ще си приказваме през днешния ден, се нуждаят както от умствени, по този начин и от физически извършения, с цел да са щастливи.

Имайте поради, че те би трябвало да имат метод да изразходят силата си по позитивен метод, другояче има опция да бъдат разрушителни.

Освен своята палавост, тези породи се разграничават по външен тип и характер. Това, което ги сплотява, е, че нормално обичат да са будни и заети през по-голямата част от деня и се нуждаят от деен човек, който може да бъде в крайник с тях.

Нека Ви разкажем за няколко породи едри кучета, които обожават игрите:

1. Бордър коли - те са извънредно интелигентни, енергични кучета, отгледани да бъдат пъргави и с добра устойчивост. Могат да бъдат отлични домашни любимци, само че на първо място се нуждаят от занимания. Техният натурален инстинкт е да се занимават със стада, само че те могат да насочат това в гонене на играчки или в решение на пъзели.

 Австралийска овчарка

2. Австралийска овчарка - също доста умни и дейни и се отличават в кучешките спортове. Те евентуално ще търсят занимания, в случай че не им се даде подобаващ метод да изразходят силата си. Някои австралийски овчарки могат да проявят непримиримост, в случай че не им е предоставено образование или задоволително извършения.

3. Австралийско пастирско куче – работлива и игрива порода. Тези игриви и едри кучета са присъщи със своята устойчивост и предпочитание за игри. Отлични са в кучешките спортове, обожават да се учат на трикове и да вземат решение игри-пъзели.

4. Ваймаранер – тази порода е отгледана за лов и има предпочитание да бъде в придвижване, бягайки на дълги дистанции. Тези кучета са склонни да бъдат другарски настроени и привързани, макар че някои могат да бъдат хиперактивни.

 Ваймаранер

5. Белгийска овчарка Малиноа - в случай че изберете Малиноа за домакински любим, позволете на кучето си да взе участие постоянно в кучешки спортове, те са доста положителни в тази сфера. В допълнение към изобилните ежедневни физически извършения, занимания, свързани с следене също са чудесна опция за умствена стимулация.

6. Сибирско хъски – те са били развъждани за изтегляне на шейни на дълги дистанции, тъй че не би трябвало да е изненадващо, че се нуждаят от доста извършения. Повечето хъскита се любуват на дългите ежедневни разходки, бягане и походи. Внимавайте при високи температури, в случай че се намирате в парещ климат, защото те имат доста дебела четина.

 Хъски

7. Боксер - занимателни, любвеобилни и леко хиперактивни едри кучета. Те могат да бъдат прелестно допълнение към всяко семейство, само че се нуждаят от тренировки и придвижване. За тях дългите разходки и игри са задължителни

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР