Поредният голям трансфер това лято вече е факт. 19-годишният капитан

...
Поредният голям трансфер това лято вече е факт. 19-годишният капитан
Коментари Харесай

Официално: Де Лихт премина в "Ювентус" с трансфер за 75 млн. евро

Поредният огромен трансфер това лято към този момент е реалност. 19-годишният капитан на " Аякс " Матайс де Лихт подписа 5-годишен контракт с италианския първенец " Ювентус ". Централният бранител облича " бяло-черната " фланелка против сумата от 75 млн. евро.

LIGHTS Matthijs de Ligt è ufficialmente bianconero! https://t.co/vqrukMxB9I #TURNDELIGTON #LiveAhead pic.twitter.com/a7L41UQ7li
— JuventusFC (@juventusfc) July 18, 2019
Към Де Лихт имаше сериозен интерес от страна на " Барселона ", " Манчестър Юнайтед " и ПСЖ, само че в последна сметка той избра Италия. Вероятно решението му е било подбудено и от дейностите на Кристиано Роналдо, който след финала на шампионата Лига на нациите през юни персонално го поканил да стане част от " Юве ".

Бранителят, който е определян като един от най-хубавите в света на своя пост, дойде в Торино във вторник вечер и незабавно показа какъв брой доста се радва да бъде част от " бианконерите ". Стотици тифози го чакаха пред спортния център на Старата госпожа, когато трябваше да се яви за медицински прегледи.

pic.twitter.com/WttswSZBSL
— JuventusFC (@juventusfc) July 17, 2019
За три сезона в мъжкия тим на " Аякс ", 19-годишният бранител завоюва Ередивизи и Купата на Холандия, и игра на финала в Лига Европа през 2017 година

Де Лихт означи 8 гола в 77 мача за гранда от Амстердам, към чиято школа се причислява на 9-годишна възраст. През март 2018 година Матайс де Лихт стана най-младият капитан в историята на клуба.

През миналия сезон той оказа помощ на " Аякс " да стигне до полуфиналите в Шампионската лига. Паметен е голът му в реванша с " Ювентус " на четвъртфиналите, който класира холандците напред в Турнира на богатите.

Де Лихт дебютира за националния тим на Холандия през март 2017 година, макар че преди този момент имаше единствено два публични мача с екипа на " Аякс ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР