ПОРЕДНИТЕ ХИТРИНИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ОТНОВО ТИХО И НА ТЪМНО БЕТОНИРАТ

...
ПОРЕДНИТЕ ХИТРИНИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ОТНОВО ТИХО И НА ТЪМНО БЕТОНИРАТ
Коментари Харесай

Румяна Ченалова: Тихо и на тъмно бетонират недосегаемостта си

ПОРЕДНИТЕ ХИТРИНИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ОТНОВО ТИХО И НА ТЪМНО БЕТОНИРАТ НЕДОСЕГАЕМОСТТА СИ. На 20.12.2019г. Министерски съвет е направил искане до Конституционният съд за пояснение наредбата на чл.126 ал.2 от Конституцията.
На 28.01. 2020г. Конституционен съд е позволил за разглеждане всъщност настояването на Министерския съвет за предоставяне на наложително пояснение на член 126, алинея 2 от Конституцията, със следния въпрос:

„ В надзора за правда и методическо управление върху активността на всички прокурори, реализирани от основния прокурор по член 126, алинея 2 от Конституцията, включват ли се случаите, когато прокурор прави инспекции, следствия и други процесуални дейности по сигнали против основния прокурор поради общоприетия юридически принцип „ никой не може да съди себе си “ като детайл на правовата страна? “

Очевидно ЦЕЛТА на Министерски съвет е да получи тъкмо избран отговор, а точно, че Главният прокурор не реализира надзор върху активността на прокурори, които правят инспекции или следствия по сигнали против Главния прокурор.

Пожарна охрана ТОЗИ НАЧИН:

1.Ще се осуети концепцията за смяна на Конституцията в частта и, уреждаща безспорната недостижимост на Главния прокурор.

2.Ще се осуети концепцията за друга конструкция или самостоятелен прокурор, който да реализира следствие на Главния прокурор.

3.Ще се отговори на Европейски Съюз и Венецианската комисия, че има решение на Конституционен съд.

4.Ще се бетонира властта на Главния прокурор.

Вносител на настояването е Министерски съвет.

Румяна Ченалова, Facebook
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР