Поредни експлозии в Крим – за втори път в рамките

...
Поредни експлозии в Крим – за втори път в рамките
Коментари Харесай

Експлозии в Крим: Украйна тества най-модерните си ракети Гром-2?

Поредни детонации в Крим – за повторно в границите на на анексирания от Русия украински полуостров.

Руското министерство на защитата съобщи, че нападението е акт на " измама ", а Украйна се хвали с сполучлив удар, нанесен от своите въоръжени сили. " Ню Йорк Таймс " също цитира почитан украински общественик, поискал да резервира анонимност, който твърди, че нападението е дело на.

Болезнено за Русия

Вече няколко набези бяха осъществени от украинските въоръжени сили по съветски цели - военновъздушна база, петролни депа, железопътни мостове. Нито една от тези офанзиви обаче не бе отразена в съветските медии.

Москва се хвали с високотехнологичните си зенитно-ракетни системи, които елементарно могат да прихванат офанзиви против съветски цели. Пита се за какво тогава не са ги употребявали, споделя немският боен специалист Густав Гресел пред Втора стратегия на общественоправната телевизия ZDF. Гресел прибавя: „ Този въпрос е прекомерно мъчителен за Русия “.

Руските системи за противовъздушна защита имат ниско равнище на автоматизация. Разчитането на радарните изображения зависи главно от оператора, който може краткотрайно да загуби централизация и да пропусне нещо значимо, споделя Гресел.

Нова украинска ракетна система?

Западни специалисти изричат догатки, че е допустимо офанзивите да са осъществени и с новата украинска ракетна система - " Гром-2”. Официално удостоверение от Киев няма, а Москва отхвърля. Военният специалист от немската фондация " Наука и политика " Волфганг Рихтер разяснява, че не е изключено нападението да е осъществено точно с " Гром-2”, въпреки че до момента се е считало, че те още не са въведени на въоръжение.

от самостоятелната система Planet Labs демонстрират, написа немският " Ханделсблат ", че постройките във военната база в Саки са доста точно улучени. Тъй като базата се намира на близо 200 километра от фронта, поражда въпросът какви ракети са употребявали украинците. Защото западните системи за автоматизиран огън (тип " Катюши " ) имат оптимален обхват от 80 километра.

Какво може „ Гром-2 "?

Ракетната система " Гром-2 " обаче е способна да поразява наземни цели на разстояние до 280-300 километра. Според военни специалисти тези системи са продължение на спрения преди този момент план " Сапсан ", който се създава от Саудитска Арабия.

" Гром-2 " е еквивалентна на съветската ракетна система " Искандер ". Когато навлезе всеобщо на въоръжение в украинската войска, " Гром-2 " би трябвало да замести по-старите ракети " Точка-У ", чийто обхват е 120 километра и сега са най-използваните от украинската войска.

Украинската войска избира да не разяснява обществено съмненията, написа немският " Ханделсблат”. И неслучайно. Несигурността на Русия по отношение на случилото се носи съществено преимущество за Киев, считат военни специалисти. Британските секрети служби считат, че съветските Военновъздушни сили в това време са съществено отслабени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР