Поредна световна личност осъдия действията на президента на Русия.Канадският премиер

...
Поредна световна личност осъдия действията на президента на Русия.Канадският премиер
Коментари Харесай

Премиерът на Канада: Путин е отговорен за чудовищни военни престъпления

Поредна международна персона осъдия дейностите на президента на Русия.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо направи изненадващо посещаване в Украйна в разгара на водената от Русия там война, съобщи Асошиейтед прес.

Трюдо съобщи, че съветският водач Владимир Путин е виновен за " чудовищни военни закононарушения ", по време на визитата си в Украйна, където се срещна с президента Володимир Зеленски, написа Българска телеграфна агенция.

" Ясно е, че Владимир Путин е виновен за чудовищни военни закононарушения ", съобщи Трюдо на конференция с украинския водач, като добави, че " би трябвало да се потърси и понесе отговорност " и че е бил " директен очевидец на бруталността на противозаконната война на Русия ".

" Току-що имах достойнството да се срещна с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо, който пристигна да види със личните си очи ужаса, който съветските окупатори предизвикаха в нашия град ", съобщи в " Телеграм " кметът на Ирпен Олександър Маркушин. Той разгласява фотография на Трюдо, застанал на улицата, а зад него - унищожени и изгорени жилищни здания, съобщи Ройтерс.

Руската войска окупира Ирпен в края на февруари, само че украинските сили си върнаха контрола над намиращия се в непосредствена непосредственост до Киев град. Канада, сходно на други западни страни, наложи стопански наказания на Русия и изпрати военна и филантропична помощ на Украйна, написа БГНЕС.

Канадското държавно управление сътвори и механизъм за украински жители да аплайват за краткотрайна виза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР