Поредна порция лични и партийни нападки към лидера на ГЕРБ

...
Поредна порция лични и партийни нападки към лидера на ГЕРБ
Коментари Харесай

Тошко Йорданов сравни Борисов с Ескобар: Да не би СИК да е била НПО?

Поредна порция персонални и партийни нападки към водача на ГЕРБ Бойко Борисов насочи депутатът от " ИТН " Тошко Йорданов. Зам.-председателят на партията на Слави Трифонов гостува в предаването " Политически неточно " по БНР, където отбрани своето и на сътрудниците си надменно държание в Народното събрание и по-фриволния употребен от тях език по адрес на съперниците по този начин:

" Аз не мисля, че наскърбих ГЕРБ, като споделих, че са мафиотска конструкция, тъй като те са. Председателят им - този, дето беше министър-председател, какво му е предишното? Какъв е Бойко Борисов? СИК да не са били Неправителствени организации с идеална цел? Когато един човек е някогашен от престъпните среди и в такава силова формация и стои отпред на една организация, тя каква е? Пабло Ескобар като е станал народен представител, какъв е, да не би да е станал... от наркобарон внезапно да се е трансформирал в светец? Казвам единствено, че когато един човек има минало и е подобен, той не може да стане светец на другия ден. ГЕРБ в действителност се държат като мафиотска конструкция. Така че какво съм споделил по-различно от това, което считат доста хора? "

Йорданов опроверга информацията, че Има Такъв Народ имат нещо общо с някогашния общински консултант от ГЕРБ в столичния съвет Орлин Алексиев, като направи паралел по какъв начин партията била наричана при появяването си на политическата сцена. Преди първите парламентарни избори на 4 април партията на шоумена Слави Трифонов била упреквана, че са патерица на ГЕРБ. Сега към този момент никой не говорел, че Има Такъв Народ е патерица на ГЕРБ, а на Движение за права и свободи.

" Татяна Дончев е измамник, тя лъже искрено и безочливо. Татяна Дончева е извънредно неугледен човек " , съобщи Йорданов по адрес на съпредседателя на придвижването " Изправи се БГ! Ние идваме! " и зам.-председател на Народното събрание. Той даже я упрекна в предложение на рушвет на стойност половин милион лв. - до момента в който водела диалози с човек от Има Такъв Народ, тя му размахала листчета с въпросното число - в случай че третият мандат пристигна в ИБГНИ, той да стане министър.

" Това не е нападане, това е реалност. Има го на камерите ", увери Тошко Йорданов.

Той още веднъж атакува и съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов с думите, че упорствал и стартирал тримата министри от служебния кабинет - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, в проектокабинета на Има Такъв Народ. Но в същото време разгласи, че се надява да бъде образуван необятен фронт за " изчегъртванне " на ГЕРБ.

" Надявам се да се сетят кой е огромният зложелател ", зяви Йорданов.

Също по този начин той съобщи изрично, че до края на идната седмица Народното събрание ще извърши актуализация на държавния бюджет:

" Ако вярно съм схванал това, което сподели през вчерашния ден президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание , с цел да може да се одобри актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на бюрото за отбрана на очевидци, което в този момент е под шапката на основния прокурор. Що се отнася до правосъдната промяна - за спецсъдилищата, нека да стане, тъй като през вчерашния ден Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ на практика саботираха съвещанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът желае и това да мине, ще би трябвало да остави Народно събрание да поработи още малко. Не става дума за нелегално удължение на живота на това заседание, а става дума за осъществяване на някои претенции на гражданското общество. "

Според Тошко Йорданов има тенденциозна координирана офанзива против Петър Илиев, претендент на Има Такъв Народ за вицепремиер в оферти от партията втори вид за държавно управление. По думите му задачата на обвиняванията в плагиатство е Илиев да бъде уволнен от Софийския университет, където преподава:

" Ние си пазиме хората, изключително когато са подложени на невиждан напън и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев не е наказан за плагиатство, а това се потвърждава в съда. (...) Има умишлен проект против него. (...) Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво значи това. Човекът е съвсем извънземен на тематика право. Той е прелестен правист, тука никой не може да го нападна и не смее да каже, че е неприятен правист. Той е от едно потомство с лицата от " Демократична България ", което са адвокати, единствено че той не е от тази клика. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР