Поредна голяма компания стана обект на хакерска атака с рансъмуер.

...
Поредна голяма компания стана обект на хакерска атака с рансъмуер.
Коментари Харесай

Поредна голяма компания стана жертва на рансъмуер атака

Поредна огромна компания стана обект на хакерска офанзива с рансъмуер. Става дума за основаната в Люксембург Eurofins Scientific – компания, специализирала се в тестването и проучването на артикули от фармацевтичната и хранителната промишлености и опазването на околната среда. Eurofins Scientific е шеф на 45 000 индивида и има 800 лаборатории в 47 страни.

Компанията показа в публично известие от началото на тази седмица, че са записали рансъмуер офанзивата през уикенда, която е криптирала данните на няколко системи. С цел прекъсване на разпространяването на криптовируса и в други елементи от мрежата на компанията, Eurofins Scientific са извели доста компютри и сървъри офлайн. Компанията не дава доста детайлности към случая и типа на опасността, с изключение на, че става дума за рансъмуер от нов вид. Вследствие на офанзивата някои от IT интервенциите на Eurofins Scientific са били нарушени.

„ IT екипите ни работят старателно, с цел да разрешат обстановката и да възобновят високото равнище на услуга, която се чака да дават всички компании от групата на Eurofins. Това включва инсталирането на спомагателни отбрани против този нов вид опасност, с която бяхме атакувани през уикенда, и възобновяване на засегнатите системи от бекъп след осъществяването на естествените инспекции за сигурност. Понеже това може да отнеме време, компанията се извинява на клиентите на тези лаборатории и обекти, които може да са наранени, поради евентуалното нарушение на работните процеси и забавяния на някои от нашите услуги “, споделят в известие Eurofins.

Атаката към Eurofins Scientific е следващия сполучлив пробив към мрежите на огромна компания в последните седмици и месеци. От рансъмуер офанзиви към мрежите си пострадаха COSCO, Norsk Hydro и Aebi Schmidt.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР