21 юни е обявен за Световен ден на йогата. Точно

...
21 юни е обявен за Световен ден на йогата. Точно
Коментари Харесай

21 юни - Световен ден на йогата

21 юни е разгласен за Световен ден на йогата. Точно преди 10 години Организация на обединените нации взима решението. Това става по самодейност на индийския министър председател Нарендра Моди.

А още по-рано - през 2002 година в Ню Йорк стартира традиция - да се практикува йога на „ Таймс скуеър „ в деня на лятното слънцестоене.

България също е след страните отбелязващи празник.

До 23 юни 44 обитаеми места, измежду които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен и така нататък, ще честват обединено със свои обособени стратегии.

Централното събитие в България и тази година ще се състои в София. На 23 юни от 10:00 ч. сутринта до 18:30 ч. вечерта Националният замък на културата ще отвори порти за знанието по йога. Зала 8, Зала 9 и Зала 9-А ще оферират своите характерни стратегии непрестанно. Те ще бъдат отворени за всички заинтригувани от даровете на йога. Входът е свободен. Всички искащи ще могат свободно да посещават другите зали през целия ден.

За тази десета годишнина уредниците оферират богата и разнообразна стратегия във всяка от залите. От сутринта до вечерта плеяда от най-хубавите сертифицирани учители, представители на известни школи по класическа йога, ще показват практики в Зала 9 на НДК, където искащите ще могат да се упражняват, или просто да слушат и следят.В зала 9-А практикуващите класическа асана от всички възрасти ще могат да вземат участие в шампионата, проведено от българския клон на Световната спортна федерация „ Йогасана “.

През целия ден в Зала 8 учени-практици ще изнасят лекции по разнообразни тематики, засягащи същността и изгодите от йога, при което главният акцент ще бъде подложен върху погледа и отношението на актуалните лекари към разнообразни практики по йога.

Във фоайето пред залите ще има щандове, предлагащи изданията на другите йога школи, дребни сувенири и йога аксесоари, и други Участниците също ще могат да опитат индийска вегетарианска, континентална вегетарианска и веганска храна.

Закриването ще се състои в зала 9 на НДК от 18:00 до 18:30 ч.

Честванията на Международният ден на йога в България се реализира под патронажа на посланика на Република Индия Н. Пр. господин Санджай Рана. Той споделя: “Впечатлен съм от големия интерес и дълбокото схващане за йога в България. Тук срещам хора, които освен практикуват, само че демонстрират и сериозна интелектуална и научна устременост към проучването на изгодите от йога. ”

Международният ден на йога се провежда от Българската федерация по йога, Индологическа фондация „ Изток-Запад “ и Асоциация „ Индия “, в съдействие с посолството на Република Индия, с директното подпомагане и присъединяване на Българска йога асоциация, Фондация “Изкуството да живееш ” – България, Фондация „ Иша “, както и с дейното присъединяване на всички необятно показани школи по йога и десетки йога-клубове в България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР