Пореден високопоставен член напуска администрацията на Доналд Тръмп. Директорът на

...
Пореден високопоставен член напуска администрацията на Доналд Тръмп. Директорът на
Коментари Харесай

Тръмп смени и шефа на разузнаването

Пореден почитан член напуща администрацията на Доналд Тръмп. Директорът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс се разделя с поста на 15 август, заяви по нормалния си метод - в Туитър, президентът Доналд Тръмп, представен от Ройтерс. Тръмп добави, че номинира конгресмена републиканец Джон Ратклиф за правоприемник на Коутс.

" Приятно ми е да оповестя, че уважаваният конгресмен републиканец от Тексас Джон Ратклиф ще бъде номиниран от мен да бъде шеф на националното разузнаване ", написа Тръмп в Туитър.

Ройтерс уточин, че Дан Коутс имал спор с президента поради оценки, свързани с Русия, Иран и Северна Корея. Асошиейтед прес също уточни, че Коутс постоянно е имал разногласия с Тръмп. Той разказал на прокурори, че президентът го карал обществено да отхвърли всякаква връзка сред Русия и предизборната му акция. Обтегнатите връзки сред Тръмп и Коутс се дължали и на съществени различия сред президента и разследващите организации, прибавя АП.

Длъжността шеф на националното разузнаване е основана след офанзивите на Съединени американски щати на 11 септември 2001 година Шефът на разузнаването дава отговор за 17-те цивилен и военни разследващи служби на Съединени американски щати, в това число Централното разследващо ръководство (ЦРУ).
Ратклиф, член на комисиите за разузнаване и правосъдна власт в Камарата на представителите, отбрани Тръмп по време на свидетелските показания на някогашния специфичен консултант Робърт Мюлер за двугодишното му следствие за намесата на Русия в президентските избори през 2016 година и вероятно възпрепятстване на правораздаването, напомни " Фокус "
.
Ратклиф също по този начин упрекна Мюлер, че е превишил пълномощията си в обширното разискване на отчета за вероятно възпрепятстване на правораздаването от страна наТръмп, откакто специфичният прокурор реши да не прави умозаключение дали Тръмп е направил закононарушение.
Конгресменът се съгласи, че Тръмп не стои по-високо от закона, само че съобщи, че президентът не би трябвало да бъде поставян и „ под закона “.
Бивш правосъден министър и кмет на Хийт, Тексас, предградие на Далас, Ратклиф също е работил в адвокатска адвокатска фирма. Влиза в конгреса през 2015 година, а някои водачи на Републиканската партия даже упорстваха той да бъде назначен за общоприет прокурор на Съединени американски щати предходната година, откакто Тръмп в профил Джеф Сешън от поста.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР