Пореден трагичен случай със смърт на футболист в последните седмици.

...
Пореден трагичен случай със смърт на футболист в последните седмици.
Коментари Харесай

Нова трагична смърт на футболист

Пореден драматичен случай със гибел на футболист в последните седмици. След като прибързано починаха капитанът на Фиорентина Давиде Астори и юношата на Тур Томас Родригес, същата орис покоси и 24-годишният Дамантанг Камара, нападател на аматьорския Берлинер Семеен кодекс. Той е починал по време на подготовка на своя тим.

"Всичко е под надзор, тренер. Знам, че играя на личен риск. Но желая безусловно да играя, обичам футбола ".

С тези думи Камара е отговарял на загрижените въпроси на треньора Волфганг Зандхове за своето здравословно положение. Само че малко след началото на тренировката на тима Дамантанг умира от сърдечен удар.

Трагичният случай се случва във вторник вечер, когато играчите загряват. "Изведнъж някой извика 'Дами припадна'. Всички се затичахме. Той дишаше тежко. Поставихме го в постоянна позиция, реанимирахме го и викнахме незабавна помощ. Той едвам дишаше, когато колата за спешна помощ го взе ", споделя треньорът.

За страдание лекарите несполучливо се пробват да го върнат към живота. "Това е най-ужасното, което съм виждал в живота си. Не можах да дремя и минута ", показа треньорът.

Самият Камара е бил наясно, че има проблеми със сърцето. На 4 юли 2014 той припада в мач за Купата на Берлин с Виктория 1889. Лекарите са на мнение, че втори подобен случай може да бъде съдбовен. Камара завършва с кариерата си в Четвърта лига и стартира образование за физиотерапевт.

Страстта обаче надвива и през 2017-а той възобновява кариерата си на аматьорско равнище. Тогава споделя пред "Берлинер Цайтунг ": "Лекарите ми направиха доста проучвания, резултатите са положителни. Спортът не ми е неразрешен. Само ме поучават да не го упражнявам. "

Оттогава насам Камара е имал припадъци и съотборници, и треньори го поучават да спре да играе. Заради проблемите той тренира по-леко от останалите, само че продължава да играе обичания спорт. До съдбовната подготовка, след която един тим остава без своя обичан футболист, а едно двегодишно момче без своя татко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР