Порасналият ми син ще става баща. Това беше истинска изненада

...
Порасналият ми син ще става баща. Това беше истинска изненада
Коментари Харесай

Прекалено съм млада да ставам баба

Порасналият ми наследник ще става татко. Това беше същинска изненада за мен. Не знам какво да върша. Изобщо не се усещам като баба. Само на 45 години съм, а синът ми тази година навърши 26. За къде да бързаме?

Трябва ли децата да се съветват с родителите си по отношение на фамилните връзки и раждането на деца? Истината е, че доста родители не са подготвени да пуснат децата си да изоставен родителското гнездо и това постоянно унищожава персоналния живот на потомството им и скапва взаимоотношенията.

Ана и Влади се познават единствено от три години. Те даже още не живеят дружно. Вчера синът ми сподели, че Ана е в 7-ма седмица от бременността. Тя е четири години по-млада от сина ми, в този момент е на 22. Момичето ще премине на отдалечена форма на образование и ще търси работа на ненапълно работно време. Синът ми не е в положение да обезпечи на фамилията си удобен живот.

Влюбените въобще не се познават, щом се стигна дотук. Винаги съм казвала на Влади да се пази.

Ана живее в общежитие, едвам й стигат парите за храна. Къде ще живеят? След като чух новината, главата ме заболя мигновено. Не мога да допускам, че това се случва. Страхувам се, че множеството от разноските ще паднат върху моите рамене. Не желая още веднъж да чувам детски рев и да изучавам младежите по какъв начин да отглеждат дете.

Днес приказвах със сина си, пробвах се да го вразумя. Но и двамата са влюбени и мечтаят за семейство. Дори не мога да допускам, че синът ми е израснал толкоз доверчив и малоумен. Не го ли научих на нищо? Когато му споделих, че Ана би трябвало да направи аборт, Влади си потегли, затръшвайки вратата. Сега той не ми приказва.

За страдание, процесът на обособяване на децата от родителите рядко протича без спор. Ако родителите стартират да се намесват във взаимоотношенията на порасналите си деца, те рискуват да изгубят връзка с тях вечно.

Майката на Влади би трябвало да огледа на обстановката от друг ъгъл, да се сложи на мястото на младото момиче. Преди 26 години тя беше също толкоз млада и глупава и в случай че някой я бе посъветвал да се отърве от детето, какво би направила?

Вижте още: Нежелан подарък

Сега тя се пробва да задържи сина си до себе си. Истината е, че Влади към този момент не е дете, той е възрастен човек, който може самичък да взема решения.

Какво бихте създали на мястото на майка му? Мислите ли, че е права?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР