Поради затруднения, свързани с КОВИД, известният виолист Жерар Косе няма

...
Поради затруднения, свързани с КОВИД, известният виолист Жерар Косе няма
Коментари Харесай

Людмил Ангелов свири Чайковски

Поради усложнения, свързани с КОВИД, известният виолист Жерар Косе няма да успее да дойде в София за концерта със Софийската филхармония на 25 ноември. На негово място ще имаме удоволствието да слушаме виртуозния български пианист Людмил Ангелов, който ще показа Първия концерт за пиано от Чайковски. В програмата са включени още Увертюра " Римски карнавал " от Берлиоз и определени фрагменти от балета " Ромео и Жулиета " от Прокофиев. Диригент на вечерта е маестро Ян Латам-Кьониг, научи ДУМА от Филхармонията.

Едно от най-обичаните творби на всички времена - Концертът за пиано на Чайковски, впечатлява със своята виртуозност, ефектност, подчертана прочувственост и сантиментално замайване. Блестящата техника и извънредно красивият и вълнуващ тематизъм дефинират музиката и в трите му елементи. При първото му показване Ханс декор Бюлов прави оценка концепциите на Концерта с думите " истински ", " благородни ", " мощни ", " забавни ", " изобилни " и прочие С този Концерт, както и с Шестата си симфония, Чайковски се прости с публиката на последния, дирижиран от него концерт, при откриването на Карнеги хол в Ню Йорк. От 1958 година Първият концерт е в наложителната стратегия на Международния конкурс " Чайковски ".

Популярен на петте континента, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е в най-престижните зали по света.

Роденият във Англия Ян Латам-Кьониг е музикален шеф на Новая опера в Москва от 2011 година и основен диригент на Фландърския симфоничен оркестър в Бурж, Белгия. Има задължения с Нов народен спектакъл в Токио, Финландската и Полската национална опера, Държавния спектакъл в Сантяго. Музикален шеф е на Вроцлавската филхармония и на Певческия фестивал " Вратиславия ". Артистичен шеф е на Cantiere Internazionale d`Arte в Монтепулчиано, на Младежката филхармония " Яначек ", оркестъра в Порто, Театро Масимо в Палермо, Orquesta Filarmonica de la UNAM в Мексико сити.

Софийската филхармония оповестява, че към този момент няма опция за проведена мобилна лаборатория на място в залата и всички, които нямат Зелен документ, би трябвало сами да се погрижат за своето тестване.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР