Поради вече страдат някои региони на света.Един от тях е

...
Поради вече страдат някои региони на света.Един от тях е
Коментари Харесай

Изкуствени ледници решават проблема с недостига на прясна вода в Индия

Поради към този момент страдат някои райони на света.Един от тях е районът Ладак в, оповестява изданието «Популярная Механика». Необичайната за региона висока температура през зимата предизвиква прибързано размразяване на ледовете. Това води до дефицит на вода напролет, което прави на практика невъзможна появяването на каквато и да е растителност.

Инженери от компанията Ice Stupa обаче са измислили метод за запазване на прясната вода до лятото - те построиха изкуствени ледници. Това е избавление за селата в Индия, ситуирани покрай пустините.

Изкуствените ледници се основават посредством заледяване на водния поток във отвесно състояние – по този метод оборудванията на Ice Stupa наподобяват на големи ледени кули с височина 30-50 метра. Всичко, което е належащо за построяването на неестествен хладилник, е инсталирането на под земята водопровод.

Изкуствените ледници " съхраняват " лед от Хималаите - той стартира да се топи в кулата през летните месеци, осигурявайки на локалните поданици непрекъснат достъп до питейна вода.

Инженерите строят оборудванията...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР