Бившият полицай Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома

...
Бившият полицай Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома
Коментари Харесай

Как криминалисти и психолози убедиха барикадиралия се бивш полицай в Пловдив да се предаде

Бившият служител на реда Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома си в Пловдив към този момент е в пандиза, където ще изтърпи доживотна присъда за убийството на своите родители. След напрегнати договаряния с криминалисти и психолози, траяли близо 12 часа, Караджов реши да се съобщи непринудено. Но преди този момент направи опит да се самоубие. По време на акцията по неговото извеждане не беше употребена мощ и няма потърпевши, а в дома му не бяха открити взривни субстанции и оръжие.

През цялата нощ домът на Венцеслав Караджов и необятен периметър към него бяха блокирани от жандармерия и барети от Отряда за битка с тероризма, поради опасения, че има оръжие и взривни субстанции.

Зоя Тошкова – юрист на Венцеслав Караджов: " Каза, че не е невъоръжен, имал туба бензин и, че ще се отбранява до последно. "

Ст. комисар Георги Чергов – шеф на ОД на МВР-Пловдив: " Заплашва чиновниците, че в случай че влязат в парцела ще има доста потърпевши. Заплашва, че се е подготвил с рискови субстанции, в това число най-вероятно и взривоопасни субстанции.



След продължителни договаряния, минали съгласно полицията " на приливи и отливи ", развръзката пристигна рано сутринта.

Зоя Тошкова – юрист: След 4:30 часа тази заран, когато се чухме с него за последно той е направил опит да се обеси, единствено че кабелът се е скъсал и лежал на пода в дома си до момента в който се освести и това го е приел като знак на ориста, че не би трябвало да завършва със себе си. Трябва да се съобщи непринудено. "

Ст. комисар Георги Чергов – шеф ОД на МВР-Пловдив: Около 5.30 часа същият склони да се съобщи, като по този метод не са употребявани нито помощни средства, няма потърпевши, няма засегнати лица и казусът беше решен. "

Калин Стоянов – длъжностен министър на вътрешните работи: " Хората от Института по логика на психиката и там присъстващите чиновници знаят по какъв начин се работи в такава обстановка. "

До обстановката, в която някогашният служител на реда реши да се барикадира в дома си се стигна, откакто нощес юрист Зоя Тошкова му позвънила, с цел да му каже, че Върховният касационен съд дефинитивно е удостоверил доживотната му присъда за двойното ликвидиране на неговите родители, осъществено през май 2016-та година. По време на седемгодишния развой, Венцеслав Караджов непроменяемо твърдеше, че е почтен.

Венцислав Караджов (архив): Убийството, за което става въпрос, нямам нищо общо и фактически ми го приписват, с цел да могат да се отърват от мене. "



Родителите на Караджов бяха открити простреляни с общо осем патрона напролет на 2016 година Делото за убийството им беше връщано неведнъж на разнообразни инстанции, а оръжието на закононарушението по този начин и не беше намерено. Срещу Караджов нямаше събрани директни доказателства, а единствено свидетелски данни, че връзките с майка му и татко му били влошени поради завещание, от което го лишили. Заради това и след окончателното изговаряне на съда и той, и юристът му мъчно одобряват доживотната присъда.

Зоя Тошкова - юрист: " Дали е почтен, не знам, само че не може да се тупаме в гърдите, че сме народна власт и да осъдят някого без доказателства, просто това се случва прекомерно постоянно в тази страна. "

Призори, откакто беше изведен от вкъщи си, Венцеслав Караджов беше отведен първо в " Криминална полиция ", а по-късно в Пловдивския затвор, където ще излежи доживотната си присъда.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР