Българската агенция по безопасност на храните обяви резултатите от изследването

...
Българската агенция по безопасност на храните обяви резултатите от изследването
Коментари Харесай

След сигнала за натровени деца в детска градина: Има отклонения в показателите на храната

Българската организация по сигурност на храните разгласи резултатите от проучването в детска градина " Радост " в Пловдив. Пробите от кетъринг компанията, която дава храна на децата, демонстрират отклонения от заложените индикатори на главно ядене - риба на фурна с гарнитура и от контактните повърхности.

На обекта е издадено наставление за щателна стерилизация на контактните повърхности; създаване на мониторингова стратегия за надзор на хигиената на обекта; спомагателни медицински проучвания за здравен статус и в допълнение образование на целия работещ личен състав.

На шефа на ДГ „ Радост “ следва да бъде връчен Акт за определяне на административно нарушаване.

Проучването демонстрира, че на 30 май са изхранени 90 деца в детската градина, от които осем деца са показали признаци - температура и стомашно неразположение, три от тях са посетили доктор. Няма приети в болница.

При осъществената инспекция в кухнята-майка се откри, че на същата дата са създадени 340 броя от засегнатата храна, доставени до три детски градини и склад. Взети са проби за изпитване от менюто, проби суровина и отривки от трапезната посуда/инвентар. Резултатите от изпитването не демонстрират отклонения от заложените индикатори.

При осъществена инспекция от РЗИ Пловдив са взети проби от личния състав на I-ва група за бацилоносителство и стафилококус ауреус. Пробите са негативни по изследваните индикатори.

С резултат на обследването, РЗИ Пловдив ще излезе със мнение на 7 юни.

 

Източник Нова

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР