Лъжа е аргументът, че има обществен натиск против частна детска

...
Лъжа е аргументът, че има обществен натиск против частна детска
Коментари Харесай

Главчев е на ход! Кънчо Стойчев: Лъжа, че има обществен натиск против частна детска болница

Лъжа е аргументът, че има публичен напън срещу частна детска болница. Става дума за други игри.

Това сподели пред БНР социологът Кънчо Стойчев, който показа проучване на " Галъп интернешънъл болкан " по въпросите на болничната система в България.

Отчетливо болшинство от българските жители (81,2%) смятат, че детските лечебни заведения, клиники и отделения са незадоволителни, без значение дали те са част от многопрофилни лечебни заведения или независими лечебни заведение. А измежду родителите с деца този % е още по-висок.

Това са резултати от личен сондаж на " Галъп интернешънъл болкан ", извършен в последните дни по отношение на нашумелия в обществото ни спор за опазването на здравето.

Във връзка с нашумелия случай със прекъсването на разрешението за строителство на нова частна многопрофилна болница в София с детско поделение “Мама и аз ”, публичното мнение в съответствие близо две към едно е за реализация на подобен план. Прави усещане доста високата степен на заинтригуваност (две трети свидетелстват за информираност) на хората по този случай, което е знак за значимостта на казуса.

Две трети от българите са осведомени с обстоятелството на висока детска смъртност у нас в съпоставяне със междинните индикатори за Европейски Съюз, като измежду хората с дребни деца степента на терзание от този факт е доста огромна.


Социологът цитира данни от проучването, съгласно които " хората два пъти по-високо правят оценка услугите в частните лечебни заведения, болшинството желаят да има конкуренция сред частни и държавни и всеки да може да направи своя избор ":

Според Кънчо Стойчев няма спънка да се строи ускорено и държавната детска болница, и частна болница, в която да има профилирано звено за лекуване на деца:

" На кого пречи? Очевидно опираме до опит да се спре конкурентното начало и се показват напълно лъжливи причини пред обществото ".

По думите му е безобразно това политиците да споделят, че след 5 години ще има Национална детска болница, а в същото време да се стопира болница, която може да проработи след година.

В предаването ''Нещо повече'' социологът разяснява и идните на 9-и юни избори, като съобщи, че " в цяла Европа гласуването е за война или за мир ".

Този път е доста значимо да се гласоподава, акцентира той.

" Очертава се предупреден победител със значима разлика. Много близки проценти за 2-ро, 3-то и 4-то място. Потвърждава се и от нашите проучвания относително неголемият късмет нови партии да влязат в Народното събрание. Има към 300 хиляди души, които към момента не са решили за по кое време ще гласоподават ", заяви Кънчо Стойчев.

Според него е доста значимо да бъде формирано държавно управление, а да не се отива на нови предварителни избори:

" Може би ще се окаже най-спасителният вид да се отиде на едно неполитическо държавно управление. Конфигурацията ще е сложна - колкото по-обща формула се сътвори, толкоз по-добре. Трябва някой ясно да поеме отговорността какво да се случва ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР