Поради географското си положение Гърция има възможност да се превърне

...
Поради географското си положение Гърция има възможност да се превърне
Коментари Харесай

Мицотакис в ОАЕ: Гърция може да е врата за природния газ от Близкия Изток към Европа

Поради географското си състояние Гърция има опция да се трансформира във входна врата за природния газ от Близкия Изток и от Източното Средиземноморие към Европа, съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на среща с престолонаследника на Абу Даби Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, заяви АНА-МПА.

Мицотакис през днешния ден е на посещаване в Обединените арабски емирства отпред на огромна държавна делегация.

Гръцкият министър-председател означи, че сега се вършат огромни вложения в региона на преноса на природен газ и че Атина би желала да разшири още повече стратегическото съдействие и присъединяване на капитали от ОАЕ. Той сподели, че Гърция задейства още веднъж личната си стратегия за рандеман на природен газ и това също основава предпоставки за съдействие с ОАЕ наред с области като възобновимите енергийни източници, офшорните вятърни паркове и други

Мицотакис дефинира Ал Нахаян като постоянен и правилен другар на Гърция и го увери, че Гърция ще бъде на страната на ОАЕ, „ когато те усещат, че са застрашени техните стратегически ползи “.

От своя страна престолонаследникът на Абу Даби означи, че съглашението за стратегическо съдействие, подписано сред двете страни през 2020 година, дава резултати и стокообменът е повишен със 76 %.

Мохамед бин Зайед Ал Нахаян сподели, че ОАЕ наблюдават с огромно безпокойствие събитията в Украйна и са подготвени да посредничат и да окажат помощ в филантропично отношение. Той акцентира, че ОАЕ са заинтригувани от стабилността на енергийния пазар и че макар рецесиите Близкият Изток и Средиземноморието имат огромни вероятности за развиване на енергийното съдействие. Престолонаследникът съобщи, че страната му има предпочитание да развива съдействието с всички без изключения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР