Поръчката за доставка на 52 електрически автобуса за градския транспорт

...
Поръчката за доставка на 52 електрически автобуса за градския транспорт
Коментари Харесай

Спорната поръчка за малки електробуси за София е прекратена

Поръчката за доставка на 52 електрически рейса за градския превоз на София е прекъсната поради техническа неточност. Тя е позволена още при откриването на процедурата през септември, само че е " открита " три месеца по-късно.

За това време към този момент са прегледани техническите документи на участниците, множеството от тях са отстранени, а за оценка на техническата оферта е останало единствено предлагането на обединяване сред българския търговец на коли " Булавто " и турския производител на рейсове, в това число електрически, " Карсан ". Именно електробуси на " Карсан " бяха употребявани от " Столичен автотранспорт ", с цел да се тества бъдещата услуга.

Поръчката беше оповестена от общинското сдружение " Столичен автотранспорт ". Общата ѝ планирана стойност е 27.6 млн. лв. без Данък добавена стойност. Тя е за доставка на дребни електрически рейсове, които да се употребяват за стартирането на довеждащ до метрото превоз в няколко квартала. Заявката на столичния кмет Йорданка Фандъкова беше рейсовете да се употребяват първо в кварталите " Овча купел ", Горна Баня, " Манастирски ливади ", " Витоша ВЕЦ-Симеоново " и " Люлин ". Така част от рейсовете би трябвало да обслужват бъдещите пасажери на третата линия на метрото, която ще бъде пусната в целокупност в края на идната година или началото на 2021 година

За прекратяването на поръчката оповестиха първо от организацията " Спаси София ".

Мотиви
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР