Популярният Dubai Kite Beach в Джумейра отново украси така наречената

...
Популярният Dubai Kite Beach в Джумейра отново украси така наречената
Коментари Харесай

В Дубай украсиха плаж с 4000 знамена

Популярният Dubai Kite Beach в Джумейра още веднъж украси по този начин наречената " Градина на знамената ". 4000 национални флагове на Обединените арабски емирства образуват портрета на Негово Височество шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.



" Градината на знамената " посвети своя 9-ти сезон на встъпването му в служба като президент на ОАЕ, както и на приноса му за развиването на страната. " Градината на знамената " ще бъде отворена за гости до 15 декември.

За тези, които споделят фотоси на градината в обществените мрежи, се предлага да употребяват етикета #UAEFlagDay. Проектът е отдаден на Деня на националния байрак на ОАЕ , който се отбелязва годишно на 3 ноември .

Денят на знамето беше маркиран за първи път в ОАЕ през 2013 година Този ден не е формален празник, само че учебните заведения, държавните организации и предприятията от частния бранш го честват интензивно - окачват флагове на фасадите на жилищни здания и бизнес центрове.

Националният химн на ОАЕ се извършва по време на церемониите по издигане на знамето. Знамето е проектирано от млад кореняк от Емирствата, Абдула Ал-Мааина, през 1971 година, който го показва като присъединяване в съревнование в локалния вестник. Четирите цвята на знамето символизират арабското единение, както е разказано в стихове от Сафи-Удин Ал Хали.

Червеният цвят съставлява храброст, зеленият - вяра, белият - почтеност, черният - мощ на духа. Общо над 1000 произведения взели участие в конкуренцията за избор на цветовете на националния байрак.



По-рано прокуратурата на ОАЕ издаде предизвестие против неправилното потребление на националния байрак. Тези дейности се смятат за закононарушение и носят наказателна отговорност - присъда и затвор от 10 до 25 години, както и санкции до 500 000 дирхама (136 000 щатски долара).

В поредност от изявления в обществените мрежи се отбелязва, че знамето е народен знак на еднаквост, горделивост, суверенитет, достоверност и популярност и всеки опит за корист с него е наказуемо действие .

В сходство с член 3 от Федерален закон № 2 от 1971 година и неговите промени, всеки, който обществено и съзнателно изпусне, повреди или оскърби знамето на ОАЕ, предстои на отнемане от независимост и огромни санкции в посочените размери. Това предписание важи за всички флагове на страните от Персийския залив.

Съгласно член 176 от Федералния углавен кодекс всеки, който наскърбява, осмива, уронва положителното име, престижа или ситуацията на страната, нейното знаме, нейните държавни знаци, също ще бъде преследван от закона и органите на реда. Максималната присъда - затвор за сходно закононарушение, също е 25 години.

Източник: Russianemirates




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР