Популяризирането на културно-историческия туризъм и взаимодействието с местните общности за

...
Популяризирането на културно-историческия туризъм и взаимодействието с местните общности за
Коментари Харесай

Ангелкова пред конференция на СОТ и ЮНЕСКО в Истанбул: Заедно с местните общности дадохме тласък на културно-историческия туризъм в България

Популяризирането на културно-историческия туризъм и взаимоотношението с локалните общности за показване на голямото завещание на България в последните години даде сериозен подтик на този тип туризъм и потвърди възходящото му значение като източник на стабилно развиване. Повишеният интерес на туристите към историческите и културните обекти неизбежно води и до вложения в туристическата инфраструктура.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Истанбул по време на Третата международна конференция на тематика туризъм и просвета, проведена от Световната организация по туризъм (СОТ) и ЮНЕСКО, оповестиха от пресцентъра на министерството.

„ Голямото многообразие от действия в региона на културния туризъм и измененията в потребителското търсене направиха културния туризъм да играе съществена роля в развиването на бранша, културата и туризмът са взаимосвързани. Туризмът е метод да маркетираме културното си благосъстояние, разяснява министър Ангелкова.

Тя подсети, че в България са открити над 40 000 артефакта в цялата страна. Затова взехме решение да създадем разнообразни тематични туристически направления като културно-исторически, вино и СПА, с цел да можем да консолидираме локалните експертни познания и запаси и да дадем обща еднаквост на локалното културно завещание, сподели министърът. По думите й след основаването на 8 културно-исторически дестинации в България е регистриран забележителен растеж в туристическите визити.

Министър Ангелкова показа пред участниците платформата iLoveBulgaria, в която е включен цялостният лист на 100-те национални туристически обекта.

Министърът заяви, че туристическият бранш основава големи предпоставки за икономическото развиване на обособените райони в страната. С тази цел създадохме Национална идея за зониране на туризма, която да способства за развиването на районни туристически тактики, които на собствен ред ще разпространяват локалните артикули както на националния, по този начин и на интернационалния пазар.

Министър Ангелкова показа още, че с цел да има позитивно влияние, а точно да способства за икономическото благосъстояние на страната или района, културният туризъм би трябвало да бъде добре плануван. И добави, че Министерството на туризма интензивно промотира България пред задгранични вложители посредством така наречен Карта на капиталовите планове.

Тя сплотява представители на разнообразни райони и заинтригувани страни за реализиране на икономическа изгода както за бизнеса, по този начин и за локалните общности. България има доста какво да покаже и пред задграничните, и пред българските туристи и дава отговор изцяло на наклонността за растеж на културния туризъм в международен мащаб, заключи българският министър.

На Третата международна конференция на тематика туризъм и просвета, проведена от Световната организация по туризъм (СОТ) и ЮНЕСКО в Истанбул заявих, че популяризирането на културно-историческия туризъм и взаимоотношението с локалните общности за показване на голямото завещание на България в последните години даде сериозен подтик на този тип туризъм и потвърди възходящото му значение като източник на стабилно развиване.

Според мен нарасналият интерес на туристите към историческите и културните обекти неизбежно води и до вложения в туристическата инфраструктура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР