Понятието карма гласи, че всички наши действия в настоящето влияят

...
Понятието карма гласи, че всички наши действия в настоящето влияят
Коментари Харесай

10 принципа, по които работи кармата

 карма

Понятието карма гласи, че всички наши дейности в сегашното въздействат на нашето бъдеще. Когато в живота ни се случи нещо, постоянно поглеждаме обратно към решенията, които сме взели, и проучваме по какъв начин те са довели до сегашната обстановка. 

Не всички имат вяра в закона на кармата. Макар положителните действия постоянно да се възнаграждават, а неприятните да водят до наказване, мнозина виждат в това единствено интервенция на индивида, само че не повсеместен закон.

В един от ведическите текстове се споделя:

„ Когато тялото ни умира, душата остава безконечна и продължава своя път в другите животи. Душата основава редица дейности и реакции (каарма) в продължение на живота, формирайки цикъл от прераждания. Сборът от всички наши дейности и реакции в този и предишните животи дефинират нашето бъдеще.

По този метод човек се ражда в света, който е основал “.

И въпреки всичко, по какъв начин работи законът на кармата?

1. Действията споделят повече от думите

Можете да имате най-хубави планове и да се смятате за добър човек. Но законът на кармата гласи друго.

Когато се продържате към положителни мисли, само че не въплъщавате в тях живот, губите своята карма без да довеждате желанията си до дъно.

2. Всичко има значение

За образец служи резултатът на пеперудата, когато на пръв взор несвързани дейности имат дълготрайни последици. Ако приемете закона на кармата, ще разберете какъв брой значими са всички ваши дейности.

Дори не можете да си визиите по какъв начин дребните прояви на положително могат да имат огромно влияние върху света.

3. Признайте своето минало

За да продължим напред и да подобрим протичащото се, би трябвало да сме подготвени да се съобразяваме с дейностите ни в предишното.

Законът на кармата изисква да си извиним предходните неточности, само че да заобикаляме да ги правим още веднъж.

4. Отдайте това, което сте вложили 

Ако недоумявате за какво светът не ви отвръща с позитив, се замислете давате ли на света хубави неща. Придържайки се към законите на кармата, ше започнете да разбирате за какво би трябвало да полагате старания, с цел да пристигна хубавото в живота ви.

Няма смисъл да седите и егоистично да чакате да се случи нещо хубаво в живота ви.

5. Останете в сегашното

Не можем да направляваме нашето минало. Но можем да дефинираме бъдещето си, единствено в случай че се концентрираме върху сегашното. Когато се намираме в сегашния миг, даряваме на своето бъдеще скъп подарък.

6. Бъдете подготвени да се промените 

Инатът няма да промени нашите условия. Трябва да сме подготвени да признаем, че сме създали неточности и да покажем, че желаеме да станем по-добри.

Кармата гласи, че би трябвало да спрем да прехвърляме отговорността на някой различен и да признаем виновността си.

7. Запазете позитивното 

Опитайте се да осъзнаете какъв брой наслада съществува в този свят. Всичко стартира с това, че взимаме вярното решение.

Ако изпитвате отрицателни усеща, помнете, че давайки позитивен образец, значително можете да измененията събитията или събитията.

8. Бъдете виновни

Безусловната отговорност за вашите дейности е един от главните правила на кармата. С всяко решение ще мислите за това какви ще бъдат дълговременните последици.

Каквото и да се случи по-късно, ще можете да гледате на него с цялостното схващане това, което е предизвикало събитието.

9. Нека всичко върви по своя ред

Понякога се разстройваме елементарно, зашото ни се коства, че са ни длъжни с нещо.

По своята същина животът не е обективен или неправдив. Животът е просто живот. Качесттвото на живот се дефинира по-малко от въшни фактори и повече от това по какъв начин го възприемаме ние. Чрез кармата се учим да отпускаме и да се освобождаваме от това, което е отвън нашата власт.

10. Не се предавайте

Кармата ни учи, че положителните неща идват, само че би трябвало да сме подготвени да чакаме. Никога не знаете какъв брой близо сте до триумфа във всеки един миг. Стремейки се към верните действия, даже когато наподобява, че никой не го вижда, се приближаваме още повече до безконечната премия.

Законът на кармата не трябва да се възприемат като тежко задължение. Той оказва помощ на хората по-добре да ръководи живота си, да схващат следствията от своите дейности, позитивни или негативни. Когато осъзнаете, че решенията дефинират хода на живота ви, ще ви стане доста по-добре.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР