Понякога се тюхкаме и оплакваме колко несправедлива е съдбата към

...
Понякога се тюхкаме и оплакваме колко несправедлива е съдбата към
Коментари Харесай

Подаръци, изпратени от съдбата, и как да не ги подминем

Понякога се тюхкаме и оплакваме какъв брой несправедлива е ориста към нас. Смятаме, че сме без шанс и нищо в никакъв случай безплатно не ни е обещано. Потъваме в отрицателни мисли за живота си и се концентрираме единствено върху неприятната страна от всекидневието ни.

И представете си – тъкмо в тези моменти въобще не виждаме някои същински блага, които ни се сервират безусловно наготово. Заслепени от черногледството си, не виждаме най-ценните подаръците от ориста, които вършат живота ни пълностоен.

Ето най-стойностните блага на ориста - не ги подминавайте!

Хората до нас

Най-често пропусканият подарък от ориста са положителните хора, които са до нас. Улисани в грижи и проблеми, ние като че ли не ги виждаме. Дори да се раздават на 100 %, даже да ни угаждат непрестанно, да се жертват поради нас, да страдат, да се лишават – ние просто ги пренебрегваме. Странно е, че този феномен е толкоз постоянно срещан. Приели сме, че подкрепящите ни хора са надали не даденост. Забравяме да им благодарим, стопираме да ги оценяваме, даже ги нараняваме – от време на време неоснователно. И не разбираме, че сме на път да загубим този толкоз скъп подарък от съществуването ни. Едва когато те си тръгнат, афектирани и отблъснати от нашето държание, чак тогава разбираме, какъв брой скъпи са ни били. Или пък не разбираме, което е още по-жалко.

Децата

 Децата са подарък от ориста

Безспорно най-големият подарък от ориста в живота ни са децата ни. Чудото на раждането и сдобиването с наследници е незаменимо. Всеки ден би трябвало да сме признателни за това, че имаме дете или деца. А ние не сме. И вместо да изпитваме благополучие от този факт, даже се сърдим на децата си защо ли не. Осъждаме ги за държание, за слаби оценки, за това, че ни пречат, подлагаме на критика ги прекомерно постоянно, пропущаме да им заявяваме, че са най-важното и скъпо нещо в живота ни. Децата ни, за жалост, се оказват най-слабо оценения от нас подарък от ориста. Особено когато отдаваме доста повече време на работата, на уговорките, на другари и познати, само че все не намираме време за тях. За да не пропущаме опцията да се радваме с децата си, е по-добре да понижим упоритостите и преследването на кариера, а да поиграем футбол или Не се сърди дребосъче!

Моментите успокоение и тишина

Все желаеме да ни е вълнуващо и забавно. Търсим шумното, радостното и динамичното. И в тази вихрушка от динамичност пропущаме едни страхотни дарове от ориста – моментите, в които можем да се отдадем на няколко мига успокоение и тишина. Те също са скъп подарък, който ни дава опция да съберем мислите си, да рестартираме и да се презаредим за идващия претрупан ден. Няколко мига естетика и време, в което просто не вършим нищо... Ако ви се отдаде, просто не го пропускайте. Напомнете си, че това е подарък, който е единствено за вас и който би трябвало да вземете.

Способността да сме дейни

 Дар от ориста

Самият факт, че сме здрави, преносими и дейни е неповторим. Това също е незаместим подарък. Но ние не се възползваме от него задоволително. Обездвижили сме се, стоим зад бюра и маси. Все по-малко се разхождаме или вървим пешком до работа да вземем за пример. Не спортуваме, не вършим извършения. Е, не всички са по този начин, само че огромна част от хората имат неприятен двигателен режим и това е потвърдено от редица проучвания. Да променим това още в този момент – на следващия ден ще създадем 1000 крачки повече и ще отидем пешком до магазина, а не с колата. Докато не стартираме да се радваме на всяко свое придвижване и не продължим да го търсим съзнателно посредством спорт и други интензивности.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР