Понякога прокуратурата отказва да задава въпроси по същество и това

...
Понякога прокуратурата отказва да задава въпроси по същество и това
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Защо прокуратурата не пита Борисов за Мата Хари

Понякога прокуратурата отхвърля да задава въпроси всъщност и това не е тъй като Наказателно-процесуален кодекс им пречи. Това изясни новият правосъден министър Надежда Йорданова в изявление за bTV, разяснявайки безконечните оправдания на държавното обвиняване, че остарелия Наказателен кодекс и прекомерно формалния Наказателно-процесуален кодекс им пречат да работят.

На Бойко Борисов не му беше подложен въпрос от прокуратурата коя е Мата Хари, въпреки че той сподели в изявление, че знае коя е. Не беше направена и експертиза на гласа му, даде за образци Йорданова прословутите случаи за фотосите и записите на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ. Тук казусът не е в Наказателно-процесуален кодекс, уточни министърката.

Според нея правосъдна промяна в коренен тип може да се случи в напълно къси периоди и " никакви оправдания не трябва да ни стопират ". Една от ограниченията, посочени от нея бе да се вкара правосъден надзор върху отводите на прокуратурата да образува следствия. По думите на Йорданова това е " най-големият източник на корист " и метод за отваряне на чадър над някои хора, защото дава опция на прокуратурите да избират кога да не организират следствие, въпреки и да има доста ясни данни за закононарушения. 

В този подтекст Йорданова още веднъж напомни случаите за фотосите, кюлчетата и записите, както и за " безобразното застрояване на Росенец ", и тецът на Доган.

И през днешния ден Йорданова приказва, че е основно Гешев да бъде махнат от поста. Тя изясни, че той " задръства системата, изкривява дебата и пречи да се намерят правилните решения ". И сложи под въпрос дали въобще прокуратурата може да работи съответно с Гешев отпред.

По-рано пред Йорданова изясни, че новото съдружно държавно управление си слага за цел основният прокурор Иван Гешев да напусне поста си до три месеца.  " Това е комплициран пъзел. Ние работим това да се случи до три месеца ", сподели тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР