Понякога хората от престараване и вманиачаване сами си вредят на

...
Понякога хората от престараване и вманиачаване сами си вредят на
Коментари Харесай

Четирите навика, които съсипват здравето ви!

Понякога хората от престарание и вманиачаване сами си вредят на здравето. Едно от тези привички е прекаляването със спорта. Искате да сте във форма и тичате заран, играете гимнастика и ходите на фитнес. Когато всичко е с мярка, е здравословно, само че когато прекалявате с това натоварване, то може да бъде много рисково.

Пренатоварване

Пренатоварването вместо да ви зареди с сила, ви я лишава и изтощава. 15 минути гимнастика дневно са задоволителни за тонус, 45 минути вървене пешком е ужасно за организма. Във фитнес залите 2-3 пъти седмично са задоволителни.

Прекаляване със солта

Второто, което ви вреди, без да подозирате, е прекаляването със солта. Много от хората щедро си посоляват ястията. Солта води до високо кръвно налягане и остеопороза. Не би трябвало да превишавате естествената доза от 6 г сол дневно.

 Сол

Един от неприятните привички е да осолите ястието, преди да сте го пробвали, откажете се от това, колкото и да ви е мъчно.

Прекаляване със къпането

Третият неприятен табиет, колкото и необичайно да звучи, е прекаляването със къпането. Някой хора се къпят заран и вечер със сапун или душ гел. Когато постоянно вършиме това, рискувате да разрушите хидролипидния пласт на кожата, който покрива и я защищава от климатичните експанзии и микробите.

Рискувате да пресушите епидермиса и да потъмнее. Използвайте сапун единствено при първия душ, вторият да е единствено с обливане с вода или отчасти.

Диети

Четвъртият нездравословен табиет са диетите. Установено е, че съвсем всяка втора жена се подлага на диета по 3-4 пъти в годината. С диетите рискувате да изгубите от потребните за организма протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали.

 Спазване на диета

С такива драконови диети не можете да поддържате дълго фигурата си. Рискувате да стопите мускулите си, само че не и мастните ресурси, насъбрани в организма. Съветът ни е да се откажете от диетите, при които скоропостижно се отслабва. Най положителното решение е да ядете всичко в дребни количества. Човек се нуждае от 40 г мазнини дневно.

Това са четирите нездравословни навика, които би трябвало да контролирате, с цел да не се разболеете!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР