Поничките са една от най-любимите храни в САЩ, а и

...
Поничките са една от най-любимите храни в САЩ, а и
Коментари Харесай

Тайната на вкусните понички

Поничките са една от най-любимите храни в Съединени американски щати, а и по света. У нас към момента остават на назад във времето след бухти и банички, само че редица вериги все по-често оферират в менюто си разнообразни техни разновидности.

Поничките са лесни за подготвяне и вкъщи, стига да следваме точните инструкции. Ето по какъв начин да си приготвите вкусни понички малко по малко.

Понички

Необходими артикули: 2 яйца, 250 мл прясно мляко, 2 с.л. топено масло, 125 г брашно, 1/4 ч.л. сол, течно масло за намазване

Начин на подготвяне: Тайната на поничките се крие в температурата на продуктите. Те би трябвало да се извадят от хладилника най-малко час преди готвенето, с цел да имат стайна температура. Ако са студени, поничките просто няма да се получат, ще станат глетави, ще се ронят и няма да може да ги напълните.

Яйцата, млякото и маслото се разрушават с миксер. Към тях се прибавя цялото брашно и солта. Сместа се доразбива още малко, до момента в който стане гладка и без бучки.

Фурната се загрява на 200 градуса. Тавичка с кревати за кексчета се постила с хартиени капсули и се намазват леко с масло. Тавата се поставя във фурната, с цел да се нагорещи, само че не прекомерно.

2/3 от леглата на тавичката се пълнят със сместа. Поничките се пекат за 20-25 минути или до момента в който се подуят и зачервят. Вратата на фурната не би трябвало да се отваря по време на печенето. След като се изпекат, се оставят за 5 минути в загасената фурна. След това се вадят и с съчка за зъби се пробива по една дупчица във всяка от тях, с цел да излезе парата.

 Вкусни понички

Хартиените капсули се отстраняват. Поничките се пълнят с плънка по ваш усет – солена или сладка. На вярно приготвените понички на дъното се образува отвор, задоволително огромен, с цел да бъдат напълнени, без да се постанова да се режат или дупчат.

Има няколко тънкости в рецептата. Така да вземем за пример не е наложително леглата на тавичката да се покриват с хартиени капсули – поничките могат да се пекат и единствено в добре намазнените кревати на формата. Също по този начин те могат да се пекат и без авансово загрята във фурната тава. Така обаче има заплаха от залепване. Сами преценете кое ще е по-удобно за вас.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР