Понеже получих обратна връзка, че заплата от 2400 лева през

...
Понеже получих обратна връзка, че заплата от 2400 лева през
Коментари Харесай

Ето как заплата в България ще стане 2400 лв. през 2025 година

Понеже получих противоположна връзка, че заплата от 2400 лв. през 2025 година е непостижимо и популистко заричане, изобщо не мисля по този начин.

Това разяснява във " Facebook " съпредседателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев.

Ще дам няколко аргумента:
Да, приходите в България порастват доста по-бавно, в сравнение с биха могли. Но за 5 година покачването е горе долу 50 %. Смятаме, че в случай че осъществим програмата си, растежа ще е 60% за един мандат. Като се има поради какъв брой постепенно пораства стопанската система ни, откогато Борисов е на власт и по какъв начин се отдалечаваме от предпоследните в Европейски Съюз, това не е изобщо хипер мега амбициозно. Растеж на Брутният вътрешен продукт от 5-6% ще е задоволителен за междинна заплата от 2400 лв. след 4 години.

Брутната месечна заплата в Румъния и сега е 2400 лв.. Смятаме, че не можем да достигнем тяхното настоящо равнище след 4 години? Това е нещастието на ерата Борисов. Занижените цели и упования. Някак свикнахме да сме на опашката и че толкоз си можем. Не, можем доста повече. Естествено, високите приходи не идват с декрети, а с крепко бачкане. Това, което ръководството би трябвало да обезпечи е подобаваща среда. За вложения, за бизнес, за живеене. Да не те рекетират, да не ти крадат парцела или компанията. Като виждам какво вършат румънците в последно време, да ги настигнем и надминем не е огромна философия.

Свикнахме да желаеме малко от властта. Дори гордостта на Борисов - автомагистралите, се строят постепенно, скъпо и некачествено. Защото всичко се разпределя скрито и търговете са единствено за парлама. Отчисленията към чекмеджетата са десетки проценти от цената на обекта. Искаме ли още от същото? Искаме ли да си стоим последни?

Пазара на труда преди пандемията беше в свиреп недостиг. Това ще се повтори след нея. Когато търсенето на работна ръка надвишава предлагането, цената ѝ ще пораства. Дори и без Демократична България в ръководството, заплатите ще ударят най-малко 2000 лв. след 4 години. Въпросът е да са повече. Защото ускорения растеж ще върне най-малко 100 хиляди българи от чужбина. Тук може да стане капиталов парадайс с не доста огромни старания.

Нужно е да си повярваме, че можем. И да работим крепко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР