Понеделник. Или първо число от месеца. Или пък направо Нова

...
Понеделник. Или първо число от месеца. Или пък направо Нова
Коментари Харесай

За новото начало или как да продължим напред

Понеделник. Или първо число от месеца. Или пък напряко Нова година. А може би – ново десетилетие. Нова връзка. Нова работа. Нов дом. Всяко от изброените е превъзходен мотив за ново начало, което да зачеркне предишното – изключително в случай че то ни е донесло най-вече отрицателни чувства и прекарвания.

Ето, в този момент в предишното оставяме една година, която прекатурна живота на всички ни. Оставяме я с облекчение и поглеждаме с вяра напред. Но по какъв начин може продължим пътя си, без върху него да пада сянката на предишното? И по какъв начин да зачеркнем всичко, което до този миг се е случило в живота ни? Как да го забравим? И по какъв начин необременени да отдадем цялата си сила на новото начало?

Психолозите насочат няколко скъпи и практични съвета, които постоянно са от изгода, когато приказваме за ново начало. Може да се възползвате и вие от тях.

Приемането - най-хубавата крачка, с цел да продължим напред

Това е може би най-ценният и най-важният съвет. Според него не е нужно и не би трябвало да отхвърляме това, което се е случило до тук.

Не го загърбвайте, не го изтласквайте, не го заличавайте, не се обвинявайте за него или не обвинявайте другиго. Просто отчетете предишното такова, каквото е и го приемете. Кажете си – „ Приемам всичко, което до този миг се е случило в този живот. Приемам, че то е трябвало да се случи. “

Когато съумеете фактически да изречете и повярвате в тези основни утвърждения, вие ще усетите нужния мир в душата си по отношение на всичко, което остава зад тила ви. Това ще ви даде непоклатимост и мощ да продължите напред. Единствено приемайки като верен и нужен изминатия до тук път, вие може да продължите напред „ начисто “.

Разчистването – ново пространство за новото начало

 по какъв начин да продължим напред

След приемането е ред на разчистването. Във физически и ментален смисъл. Направете си равносметка – от кое имате потребност и кое към този момент не ви е належащо. Добре е това да се отнася по едно и също време за предмети, само че и за мисли, усеща и страсти. Разчистете дома си от остарели и ненужни към този момент движимости. Отървете се от всички предмети, които ви дърпат обратно и носят тежки сили. Едновременно с това анализирайте страстите си.

Необходим ли ви е още този боязън, който изпитвате, когато сте на ръба да започнете нещо ново? Нужна ли ви е тази неустановеност? От какво ви защищават те? Нужен ли ви е този ужасяващ яд? Какво ви носи? Задайте си тези и други въпроси, по отношение на прочувствените положения, които може да отчетете. Отървете се от всичко ненужно, което ви пречи да вървите самоуверено и решително напред.

Движението – време е за първи крачки

Сега към този момент може да извървите първите крачки във вашето ново начало. Как става това? Направете нещо, което желаете от толкоз доста време, само че все отлагате заради една или друга причина. Време е да го сторите! Направете най-сетне този собствен избор! Вземете най-накрая това решение.

Може би би трябвало да напуснете работата, да прекратите взаимоотношенията с някого или да споделите с някой нещо, което ви мъчи... Или просто да отделите време за заниманието си, за обичан човек, за себе си. Започнете да реализирате проектите, които единствено кроите, само че в никакъв случай не намирате време и храброст за тях.

Е, поздравления, към този момент започнахте своето ново начало!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР