Поне засега не виждам някакви особени основания за война между

...
Поне засега не виждам някакви особени основания за война между
Коментари Харесай

Боян Чуков: Поне засега не виждам основания за война между Русия и Украйна

" Поне към този момент не виждам някакви особени учредения за война сред Русия и Украйна. Освен в случай че,  украинската войска не посегне върху популацията на Донбас . Това сподели пред БНР интернационалният анализатор Боян Чуков.  

" Напрежение в Донбас е имало постоянно след 2014 година. При най-скромните числа до момента има убити 10 000 индивида и 50 000 са ранените. Тоест,  върви си " вял геноцид " над това население и него го разстрелва тъкмо украинската войска , която не съблюдава Минските съглашения.

Миналата година през април - май имаше още веднъж скупчвания на съветски войски към украинската граница. Тогава никой не сподели, че Русия ще атакува.

Тогава също имаше среща през лятото сред Байдън и Путин. Тогава те се схванаха, даже в случай че си спомняте,  Байдън звънеше постоянно на Путин и то по негова самодейност. Обаче когато те получиха документално какви са изискванията на Русия за преформатиране на световната сигурност, тогава някъде от ноември месец стартира една гневна акция в медиите за това, че Русия е агресор . В Америка беше образуван така наречен " тайгър тийм " - специалисти от службите и защитата, които започнаха да приспособяват американската тактика при към този момент новите условия на Русия.

От другата страна Путин също има направен проект . И стартира едно надлъгване сред Съединени американски щати и Русия ", сподели още Чуков пред " Политически НЕкоректно ".

Чуков посочи обаче, че към този момент не може да се приказва единствено, че Съединени американски щати е безапелационният неоспорим водач на света , хегемон.

" Сега към този момент светът не е 90- те години. В анализите тук би трябвало да включим и Китай, които доста ясно демонстрират, че стоят зад Руската федерация.

А пък Англия заема водеща роля в спора в Украйна. Но спорът в Украйна е единствено едно малко квадратче в казуса сред Съединени американски щати и Русия.

Последните дни сюжетът извънредно доста наподобява на това, което се случи през август 2008 година в Грузия. Тогава се евауикират от едни град децата и дамите, това което наблюдваме на територията на Украйна в този момент.

Сега Русия взема безусловно всички ограничения, с цел да няма човешки жертви. Путин сподели наскоро, че в случай че украинската войска посегне върху популацията на Донбас, тогава е свършено с украинската държавност.

И украинците доста ясно схващат какво желае да им каже с това Путин ", разясни още Чуков.

По думите му предходната година стокообменът сред Русия и Украйна се е нараснал с 22 на 100, а в законодателствата на някои области на Украйна, които са по границата с Русия и Беларус, законодателството разрешава да имат двойно поданство .

Според Чуков предлагането на Руската Дума към Путин да бъде приета независимостта на Донецката и Луганската републики - това е жълт картон за Киев и предоставяне на още един лост за ръководство на спора в Украйна.

Боян Чуков още веднъж обаче подчера, че обстановката като цяло би трябвало да се преглежда и от позиция на това, че Русия и Китай са сътрудници, които имат обща тактика и общ съперник в лицето на Съединени американски щати.
" Те - Русия и Китай, има доста общи цели и ползи, по тази причина обстановката на Съединени американски щати е много тежка ", уточни Чуков.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР