В Парка на победата, мемориален комплекс в Москва, посветен на

...
В Парка на победата, мемориален комплекс в Москва, посветен на
Коментари Харесай

Русия парадира със западна военна техника, пленена в Украйна

В Парка на успеха, мемориален комплекс в Москва, отдаден на успеха на Съветския съюз над нацистка Германия, беше открита нова експозиция, съобщи Би Би Си.

Но тя няма нищо общо с Втората международна война. Изложена е западна военна техника, пленена от съветската войска в Украйна.

Сред техниката има английски боен автомобил HUSKY, който е дарен на Украйна. Предното му стъкло е покрито с дупки от патрони.

Има западни танкове, употребени от украинската войска. Изложен е един американски танк „ Ейбрамс “, който е бил развален на бойното поле. Има и немски танк „ Леопард “.

Снимка: Reuters

Не липсва и интерес към изложбата от 30 военни машини. В топлото време руснаците се тълпят към военната техника, театралничат за фотоси пред дулата на танковите оръдия и се любуват на видяното.

Снимка: Reuters

И Украйна е показвала съветска военна техника , която е била пленена от украинската войска, само че за съветските управляващи тази галерия има няколко основни цели. Първата е да се хастари тезата, че Украйна и страните от НАТО водят война против Руската федерация, макар че Русия нахлу в Украйна.

Изложбата е и в навечерието на друга значима дата – 9 май. В момента Паркът на успеха е претъпкан с червени флагове в чест на идния Ден на успеха, който отбелязва провалянето на Хитлер.

Що се отнася до войната в Украйна, руснаците наподобяват все по-уверени, макар неотдавнашния утвърден пакет от американска помощ за Киев на стойност 61 милиарда $.

Москва има вяра, че в този момент има самодейността на бойното поле . Основното обръщение на Русия е изписано на огромна табела до военните титли и то гласи: „ Нашата победа е неизбежна “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР