Поне още няколко години вирусът ще бъде с нас, защото

...
Поне още няколко години вирусът ще бъде с нас, защото
Коментари Харесай

Още колко време коронавирусът ще е сред нас

Поне още няколко години вирусът ще бъде с нас, тъй като добре се е настанил, добре се усеща и добре се развива. COVID-19 си съжителства с нас, съобщи пред Българска национална телевизия вирусологът проф. Радка Аргирова.

Грипът се разграничава от ковид като настава ненадейно и бързо, до момента в който за COVID-19 признаците стартират след първата седмица на заразяване. "Възможно е хората да заболеят по едно и също време и с двата вируса, само че няма данни те да си взаимодействат. Изтощават всичко, каквото е допустимо ", предизвести вирусологът.

Ако вирусът е доста непостоянен, става доста мъчно да бъде направена ваксина, само че коронавирусът се променя доста по-бавно спрямо грипа. Проф. Аргирова посочи, че съгласно науката в Русия има ваксина против ковид, самата ваксина давала доста висок % на антитела на хората, които са ваксинирани. Учените не престават да наблюдават резултатите.

В момента се чакат другите огромни ваксини - британската и американската.

20-25% от хората, които се заразяват от ковид, минават през вируса безсимптомно. Тези, които след заразяването се разболеят, болестта може да протече леко, само че междинното и тежкото протичане на вируса изисква болнично лекуване. За това не можем да не имаме вяра, че няма ковид, предизвести проф. Аргирова.

Нарастването на инфектираните с ковид се дължи на това, че се усилва събирането на хора на културни и спортни мероприятия. В летните месеци разпорежданията бяха на разположение, само че хората не ги изпълняваха добре, означи проф. Аргирова.

За втора вълна на ковид в България съгласно Аргирова не може да се приказва, тъй като първата още не е свършила. Бихме могли да приказваме за втора вълна, когато вирусът е изцяло отстранен, акцентира вирусологът.

В момента може да си помогнем единствено със съблюдаване на ограниченията. Там, където се съблюдават ограниченията с дистанцията и дезинфекцията, в действителност броят на инфектираните лица понижава, изясни вирусологът.

Проф. Аргирова поддържа носенето на маски от децата в учебните заведения. Нека да си играят, само че с маски, децата въобще не са предвидими по кое време могат да се срещнат с ковид, уточни тя.

Шлемовете правят работа и те са подобаващи за медицинския личен състав. Шлемовете би трябвало да се чистят от време на време, а маската би трябвало да се сменя, настоя проф. Аргирова.

Маската е сложен вид за най-малките деца, само че на проф. Аргирова й се коства още по-трудно да се разредят групите в детските градини и да се измислят такива занимания, с които децата да не бъдат толкоз близко едно до друго. Тя прикани родителите да не целуват децата си по устата, тъй като по този метод посредством слюнката коронавирусът се предава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР