Поне още 500 психолози и педагогически съветници ще бъдат назначени

...
Поне още 500 психолози и педагогически съветници ще бъдат назначени
Коментари Харесай

500 нови психолози влизат в училищата

Поне още 500 психолози и педагогичен съветници ще бъдат назначени за предварителна защита на експанзията и други проблеми в учебните заведения в страната през 2018 година За задачата Министерството на образованието и науката е планувало сред 7 и 8 млн. лева спомагателни средства за идната година. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев по време на конференция на тематика “Партньорство учебно заведение – родители ”.

Вълчев регистрира, че сега психолозите и педагогическите съветници в системата са към 1100 и те работят най-вече в учебните заведения с над 400-500 възпитаници. Министърът се надява, че множеството учебни заведения ще имат опция да назначат психолог.

“Може би на най-малките учебни заведения средствата няма да бъдат задоволителни, само че в обещано обитаемо място, където са повече, може да споделят един психолог или педагогичен консултант ”, изясни още Красимир Вълчев.

На конференцията ръководителят на СБУ Янка Такева изнесе и данни съгласно които родителите на 12% от българчетата са на гурбет в чужбина и споделят с тях единствено по скайп, а 51% живеят в непълни фамилии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР