Помощник-треньорът на Република Корея Серджо Коща бе щастлив от победата

...
Помощник-треньорът на Република Корея Серджо Коща бе щастлив от победата
Коментари Харесай

Помощник-треньорът на Южна Корея: Заслужено победихме Португалия

Помощник-треньорът на Република Корея Серджо Коща бе благополучен от успеха над Португалия с 2:1, която остави отбора на второ място в група " Н ". Азиатците се класират за 1/8-финалите на Световното състезание в Катар. Коща води отбора от скамейката, защото в предходната среща с Гана Пауло Бенто бе изпъден след края на мача.

" Крайният триумф не зависеше единствено от нас, а в този случай обстановката е сложна. Имаше доста мобилни телефони и следяхме на няколко устройства по едно и също време какво се случва на Уругвай и Гана. Имаме страховит тим, играчи от най-хубавите лиги в света. Република Корея е тим против който се играе мъчно.

Това е подобаващ резултат за всичко, което постигнахме, освен по време на този мач, само че и по време на трите мача от групата. За мен не е наслаждение да бъда на тъчлинията, там би трябвало да е Пауло Бенто и аз би трябвало да съм до него. Той е доста способен треньор, липсва ни. Голяма неправда е, че го няма, за всички решения, които взехме по време на мача, той нямаше директно въздействие. Само индиректно въздействие. След като изготви тактиките. Пауло е благополучен, нашият тим е благополучен. Сега имаме единствено 72 часа за подготовка.

Сравнение с красивото Световно състезание през 2002 година в Република Корея? Не мога да направя никакво съпоставяне, тъй като не познавах корейския тим по това време, мога да ви кажа единствено за днешния тим: доста добре проведен тим, с надарени играчи, които желаеме да продължим да напредваме, мач след мач ", съобщи Серджо Коща.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР