Южноафриканецът Акани Симбине спечели спринта на 100 метра на Игрите

...
Южноафриканецът Акани Симбине спечели спринта на 100 метра на Игрите
Коментари Харесай

Южноафриканeцът Акани Симбине записа най-добро време за сезона на 100 м на Игрите на Атланта Сити

Южноафриканецът Акани Симбине завоюва спринта на 100 метра на Игрите на Атланта Сити с рекордното за сезона в леката атлетика време 9.90 секунди, оповестява организация Ройтерс. Американецът Ноа Лайлс пък приключи на първото място в нетрадиционната дисциплинираност 150 метра.

Симбине приключи спринта с десета от секундата пред кениеца Фърдинанд Оманяла, а американецът Кендал Уилямс завоюва третото място с 10.05 секунди. Постижението на спринтьора от Република Южна Африка е с три десети от секундата по-добро от предходното върхово за сезона, записано от американския младеж Крисчън Милър през месец април.

Световният първенец в двете типичен спринтови дистанции Ноа Лайлс пък бе най-бърз на рядко вижданите в леката атлетика 150 метра. Той завоюва пред британеца Жарнел Хюз и след финала съобщи, че е извървял дълъг път в борбата си с психическо заболяване.

" Вече не изпитвам меланхолия и това ми въздейства позитивно. Радостен съм, че бягах на това съревнование и че видях още веднъж почитателите ", съобщи Лайлс, представен от организация Ройтерс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР