Помолила съм да се направи оценка на въздействието на закона

...
Помолила съм да се направи оценка на въздействието на закона
Коментари Харесай

Личните асистенти: 65 на сто роднини

„ Помолила съм да се направи оценка на въздействието на закона за персоналната помощ, ще го получа през март. От тези към 20 хил души, 13 хиляди са близки и родственици. Няма нищо неприятно, само че имаме сигнали за проблеми за стара жена, която живее на 500 км от персоналния си помощник – сина ѝ ". Това съобщи в предаването " Беновска пита " общественият министър Деница Сачева.

„ Проблемът с персоналните асистенти е огромен, вложени са 500 млн. лв. от 2014 година насам. Все още не е открито стабилно решение. То би могло да пристигна през закона за обществените услуги, а персоналните асистенти да бъдат планувани с бюджетите ", добави тя.

" Голяма част от домовете за възрастни хора не са в положително положение и ще бъдат закрити, хората ще бъдат настанени в центрове от фамилен вид. Проблем е, тактиката за човешките запаси, нямаме такава. Качеството на обществената политика е обвързвано с хората ", разяснява още Сачева.

" Ще въведем система за валидиране на умения, хората ще получат документ за уменията си и да бъдат препоръчани на работодатели “, добави общественият министър.

" Системата за обществено подкрепяне е належащо да е доста по-ефективна, а лимитираните средства на обществото би трябвало да доближават до най-нуждаещите се.

През идната година ще се търсят 90 000 с висше обучение и 65 000 със приблизително и под приблизително обучение. Отливът към избрани специалности се дължи на негативизма към тях. Възнаграждението не е единственото ", сподели още Деница Сачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР