Помещение, използвано като склад за въглища, където се предполага, че

...
Помещение, използвано като склад за въглища, където се предполага, че
Коментари Харесай

Отварят за посетители „тайната стая“ на Микеланджело във Флоренция

Помещение, употребявано като склад за въглища, където се допуска, че великият ренесансов художник Микеланджело се е крил, с цел да избяга от папата, отваря порти за гости за първи път в историята.

Първите искащи да надникнат в скривалището на гения, ще могат да го създадат от 15 ноември, оповестиха от музея във Флоренция, представени от Reuters.

" Тайната стая " на Микеланджело се намира в Музея на Медичите и съдържа скици с въглен на човешки фигури, които се приписват на художника.

Смята се, че Микеланджело е укривал там през 1530 година

Малки групи от по четирима души с екскурзовод ще могат да посетят стаята за най-много 15 минути. Билетите ще костват 20 евро на човек, отвън 10-те евро, които се заплащат за вход в главния музей.

" Ограниченият брой гости за един времеви период се дължи на нуждата да се редуват интервали на излагане на LED светлина с продължителни интервали на мрачевина ", обявиха от музея.

До стаята се стига по тясно стълбище, а броят на седмичните гости ще бъде стеснен до 100 души.

Стаята, дълга 10 м, необятна 3 м и висока 2 м в най-горната част, е употребена за предпазване на въглища преди да бъде открита по време на ремонтните действия през 1975 година

Паоло Дал Погето, тогавашен шеф на Музея на Медичите, приписва доста от рисунките, открити по стените, на Микеланджело, макар че след това други оспорват това.

Дал Погето счита, че художникът е намерил леговище там, откакто е изпаднал в недружелюбност пред папа Климент VII.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР