Помераните са много нежни и сладки кученца, които безспорно имат

...
Помераните са много нежни и сладки кученца, които безспорно имат
Коментари Харесай

Колко години живеят помераните?

Помераните са доста нежни и сладки кученца, които несъмнено имат голям брой фенове точно заради доброжелателния си темперамент и благия външен тип.

Някои считат, че те наподобяват на дребни лисици или мечета. Имат доста изразителна муцунка и дребни размери, а козината на померана е гъста и пухеста, което оказва помощ на кученцата да не замръзват през студените дни на годината. Могат да имат разнообразни разцветки - оранжеви, кремави, шоколадови и други оттенъци.

Мъжките са по-едри от женските, които са грациозни. Максималният си растеж доближават към 6-8 месец, както и тогава се демонстрира окончателната им багра на козината. По темперамент помераните са доста радостни и занимателни любимци, които обичат вниманието и игрите. Лесно се схващат с децата и като цяло бързо се приспособяват.

По какъв брой години живеят помераните?

Този индикатор зависи от голям брой фактори, като междинната дълготрайност на живот при помераните може да се колебае от 11 до 16 години. Смятат се за възрастни, откакто се образува дефинитивно костната им система, което се случва към 7-8 месец. Следва интервала на юношеството, а на 3-4 години навлизат в зрелия си интервал от живота. Именно тогава най-често се демонстрират вродените патологии и заболявания при кучетата, които могат да съкратят продължителността на живот на померана.

Малките представители на тази порода померан се споделят мини померани и на височина не доближават повече от 18 сантиметра. Тяхната дълготрайност на живот е доста по-кратка, заради самостоятелните особености и това че като цяло декоративните породи имат по-малък витален цикъл.

Другата причина за това е по-слабата генетиката и недобре развитото телосложение на породата, което се отнася частично и за общоприетите померани. Често могат да се травмират, което също може да повлияе на здравето им. Генетиката оказва директно въздействие върху продължителността на живот на померана, като заради това би трябвало да вземате кучето си единствено от развъдниците, с цел да сте сигурни в положителната им приемственост.

 Помераните живеят до 16 години

Като цяло тази порода има много едва развъртян гръбнак и костна система, което е неподходящ фактор и причина за честите контузии, в случай че не се грижите за померана добре.

Съществуват голям брой фактори, които е значимо да вземете поради, в случай че сте решили да си вземете померан за домакински любим. Един от главните проблеми е предразположеността им към разнообразни болести, като това се вижда след навършване на 4 години.

Въпреки че не можете да окажете въздействие на наследствеността, стопаните могат да водят кучето си на постоянни медицински прегледи. По този метод доста по-лесно и рано може да се открие някоя патология, като по този начин ще се улесни лекуването и ще се усили шанса за удобна прогноза.

Част от здравословните проблеми, с които можете да се сблъскате при помераните са вследствие неточности при хранене на кучето. Важно е да подберете деликатно храната на померана, която би трябвало да е качествена, свежа и здравословна. Това, от своя страна, оказва директно въздействие на работата на храносмилателната система на кучето, която е предразположена към разнообразни заболявания при таз порода.

Заедно с това те имат потребност от постоянна физическа интензивност. Трябва да разхождате кучето всеки ден по 2-3 пъти, като това играе и профилактична роля от болесттите на ставите. Дори имайки поради дребните им размери, физическата интензивност в жилището е незадоволителна за тази порода.

Не по-малко значение оказва своевременното имунизиране на кучето, като при декоративните породи са много публикувани заболяванията гана и ентерит, които могат да доведат до гибелта на домашния любим. Те са доста възприемчиви към вирусите, което още веднъж може да окаже въздействие върху това какъв брой дълго живеят помераните. Важно е да ги защитавате навреме от кучешки паразити.

 До какъв брой години живеят помераните

В профилираните клиники се продават каишки, които ги защищават от бълхи и кърлежи, предаващи разнообразни болести на кучетата. Психиката на помераните е доста лабилна, по тази причина е значимо да се стараете да избягвате стресовите обстановки. Подобни проблеми могат да са повода даже за инфаркта при помераните, което да редуцира доста продължителността на живот.

Грижете се за вашите любимци и ги обръщайте с доста внимание, тъй като единствено същински щастливите кучета могат да са здрави. Старайте се да ги храните здравословно, да ги водите на постоянни профилактични прегледи и да играете постоянно с тях, защото тези фактори са едни от най-важните във връзка с това какъв брой години живее померанът.

Ако и вие желаете такова пухкаво куче, вижте нашите разгласи и цени за померани.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР