В навечерието на 24 май – Денят на светите братя

...
В навечерието на 24 май – Денят на светите братя
Коментари Харесай

DARA и Kaufland представят кампания „книги с кауза“

В навечерието на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, Kaufland и DARA се сплотяват в обществена идея за разпространение на четенето измежду най-малките. За всяка продадена детска книга, която взе участие в акцията през този месец, най-голямата комерсиална верига в България ще отдели част от сумата за отлични възпитаници и студенти без родители.

 

Това е четвъртата самодейност от благотворителната акция „ Дари с DARA и Kaufland “ от началото на годината, която ритейлърът разпростира сполучливо в партньорство с младата поп изпълнителка. Всеки месец звездата приканва своите почитатели да пазаруват  тематични артикули от асортимента на Kaufland със специфична кауза  - поддръжка за образованието на младежи и начало на кариерата им. Всички детски книги, които са част от идеята, са обозначени със специфичен етикет с името на акцията и могат да бъдат открити във всеки от 65-те хипермаркета на ритейлъра в цялата страна. Търговската верига ще подари част от сумата за социалната  идея.  

 

„ Обичам да оказвам помощ и вземам участие в разнообразни дела, водена от персоналния си ентусиазъм. Радвам се, че акцията ни с Kaufland е толкоз сполучлива, притегля от ден на ден хора и подкрепя образованието на младежи, които се нуждаят от финансова поддръжка за бъдещето си. През май месец фокусът е върху най-значимия празник за нашата просвета и книжовност - 24 май. С покупката на детски книжки, с които родителите могат да възпламенят любовта към четенето у своите децата, можем да създадем още едно положително дело. Нека го създадем дружно! “, приканва изпълнителката.

 

„ Дари с DARA и Kaufland ” поддържа отлични възпитаници от 11 и 12 клас и студенти в държавни образователни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в профилирана институция. Младежите са избирани по два критерия - за отличен триумф и мотивация за развиване. Те получават опция да продължат образованието си посредством програмата, както и да получат поддръжка за старт в кариерата и да се срещнат с водещи работодатели. Средствата се разпределят от фондация BCause посредством националната стратегия „ Готови за триумф “.

 

Повече информация за акцията и изявление с DARA за идеята можете да прочетете на

 

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР