Ползите за здравето от ориза включват способността му да осигури

...
Ползите за здравето от ориза включват способността му да осигури
Коментари Харесай

Неподозираните ползи на ориза

Ползите за здравето от ориза включват способността му да обезпечи бърза сила, да стабилизира равнищата на кръвната захар, като забавя процеса на стареене и в същото време обезпечава значителен източник на витамин B1 в човешкото тяло. Други изгоди от ориза са способността му да подтиква здравето на кожата, стимулирането на метаболизма, подкрепя храносмилането, понижава високото кръвно налягане, усъвършенства имунната система и обезпечава отбрана против рак и сърдечно-съдови болести. Оризът е съществена храна в доста културни по света и е значима зърнена просвета, с която се храни повече от половината от популацията на света.

Различните типове ориз не се обработват доста, тъй че високото наличие на хранителна стойност в тях да се резервира. Хората избират разнообразни сортове на ориза за характерни усети, според от техните кулинарни потребности, а също по този начин и поради съществуването и опциите за здравословни изгоди от него!
Източник на Енергия:
Тъй като оризът е цялостен с въглехидрати, той работи като гориво за тялото и оказва помощ за естественото действие на мозъка. Освен това оризът съдържа доста витамини, минерали и разнообразни органични съставни елементи, които усилват действието и метаболитната интензивност на всички органи и системи, което в допълнение усилва енергийните равнища в организма.
Без холестерол:
Консумирането на ориз е извънредно потребно за здравето, просто тъй като той не съдържа нездравословни мазнини, холестерол или натрий. Оризът е неразделна част от всяка уравновесена диета. Всяка храна, която може да обезпечи хранителни субстанции, без да има негативно влияние върху здравето е бонус! Ниските равнища на мазнини, холестерол и натрий също ще оказват помощ за понижаване на затлъстяването и за контролиране на наднорменото тегло. Белият ориз, да вземем за пример, е една от най-широко употребяваните и употребявани храни в света, защото може да държи хората здрави и витални, даже и в доста дребни количества.
Регулация на кръвното налягане:
Оризът е с ниско наличие на натрий, тъй че се счита за една от най-хубавите храни за хора, страдащи от високо кръвно и хипертония. Натрият може да подейства върху свиването на вените и артериите, увеличение на напрежението и напрежението върху сърдечно-съдовата система и повишение на кръвното налягане. Това е обвързвано и със сърдечни болести като атеросклероза, инфаркти и инсулти, по тази причина е добре да се заобикаля непотребният банкет на натрий.
Грижа на кожата:
Медицински специалисти споделят, че прахообразният ориз може да се ползва локално за лекуване на някои кожни болести. На Индийския субконтинент, оризовата вода се употребява за усмиряване на кожни раздразнения. Съединенията фенолни, които са открити в ориза(особено в кафевия ориз) имат противовъзпалителни свойства, които също са положителни за утешение на неспокойствие и зачервяване. Независимо дали се употребява или локално се ползва, веществото, получено от ориза облекчава редица кожни болести. Антиоксидантът в него също оказва помощ да се забави появяването на бръчки и други признаци на прибързано стареене, които могат да повлияят на кожата.
Болестта на Алцхаймер:
Кафявият ориз съдържа високи равнища на хранителни субстанции, които подтикват растежа и интензивността на невротрансмитерите, което защищава от Алцхаймер. Различни типове див ориз е показано, че подтикват невропротективни ензими в мозъка, които инхибират действието на свободните радикали и други рискови отрови, причиняващи деменция и заболяването на Алцхаймер.
Храносмилателни качества:
Китайците имат вяра, че ориз доста усилва апетита, лекува стомашни болести и понижава всички храносмилателно проблеми. Като диуретик, оризовите люспи могат да ви оказват помощ да изгубите ненужно тегло, да премахнете токсините от тялото и даже да отслабнете. Високото наличие на фибри също усилва чревното придвижване и защищава от разнообразни типове рак, като понижава вероятността от сърдечно-съдови болести.
Богат на витамини:
Оризът е отличен източник на витамини и минерали като ниацин, витамин D, калций, фибри, желязо, тиамин и рибофлавин. Тези витамини обезпечават основата за обмяната на веществата, имунната система и общото действие на органите.
Сърдечно-съдови болести:
Маслото от оризови трици е известно, че има антиоксидантни свойства, които предизвикват кардиоваскуларната мощ посредством понижаване на равнищата на холестерола в организма. Вече споменахме за сърдечно-съдовите изгоди от фибрите и ниските равнища на мазнини и натрий. Кафявите сортове ориз са надалеч по-добри от белия ориз в това отношение, защото обвивката на зърното е мястото, където доста от питателните субстанции се отстраняват в подготовка бял ориз.
Устойчиво нишесте:
Оризът изобилства от стабилно нишесте, което подтиква растежа на потребните бактерии, които оказват помощ за естествени придвижвания на червата. Също по този начин, този неразтворим ориз е доста потребен за понижаване на резултатите на положения като синдром на раздразнените вътрешности (IBS) и други.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР