Ползите от движението в борбата срещу хиподинамията, според д-р Шишонин,

...
Ползите от движението в борбата срещу хиподинамията, според д-р Шишонин,
Коментари Харесай

Още един шедьовър на д-р Шишонин: Упражненията, които трябва да правите, ако ходите трудно!

 Ползите от придвижването в битката против хиподинамията, съгласно доктор Шишонин, са големи. Дори и след най-тежките интервенции, актуалните медицински школи се пробват да изправят пациента на крайници допустимо най-скоро и да го накарат да се движи даже и поради тривиалната процедура на тромбози, застой и съсирване на кръвта в ненужни места.

И незабавно прави ангажимента, че преди използването на рекомендациите и препоръките е належащо да се консултирате с доктор.

Д-р Шишонин стартира диалога си с отговор на въпроса, който постоянно му задават: „ Как можем да компенсираме физическата си неактивност, в случай че ходенето е недостъпно или е противопоказно? “
Отговорът: „ Хиподинамията не може да се компенсира с нищо, с изключение на с интензивност, с изключение на с придвижване, със стесняване и разпределяне на мускулите на тялото ”.

Ходенето е недостъпно за хора, лежащи след инсулт или с опустошен шиен прешлен, парализирани. За тези, които имат болки в ставите, изходът е ставна гимнастика или велотренажор (велосипед), а като  я вършиме би трябвало да спазвате избрани правила, с цел да не увредите коленете и тазобедрените стави.

Ако ставите Ви са здрави, а  сърдечно-съдовата ви система е извънредно слаба или сте в ранен етап на възобновяване от заболяване, Юрий Павлович предлага Вибрационната гимнастика на Микулин, която той постоянно поучава да вършат пациенти със отслабнали сърца и мускулатура.

Когато човек застане на пръстите си, а по-късно стъпи с лек удар на петите си, той тренира всички мускули на краката си. Тези придвижвания могат да се правят задоволително дълго с активност от към 3 удара за 2 секунди. След известно време ще почувствате, че силата ви се е нараснала, сърцето ви е почнало да работи по-добре и скоро ще можете да започнете да ходите или да вършиме извършения.

Има и статични способи за компенсиране на хиподинамията, – продължава доктор Шишонин. – Ако човек е напълно измършавял от позиция на сърдечно-съдовата система, той може даже в легнала поза да провокира съкращения и отпущания на мускулите. Например, можете да сгънете ръката си в лакътя и да стегнете бицепса.

Или да го напрегнете, съвсем без да се сгъвате ръката, даже без гира. Задръжте по този начин в напрежение 15-20 секунди и отпуснете. По същия метод можете да напрегнете мускулите на краката, четириглавите мускули, да свиете и отпуснете коремните мускули. Сгъвайки ръцете си пред вас, можете да натоварвате гръдните мускули.

Възможно е да се под напрежение и седалищните мускули: представете си, че желаете да стиснете монета сред задните си елементи. Броят на придвижванията би трябвало да доведете до 50-100 пъти. Това е главният принцип на битката с хиподинамията: стесняване – разпределяне.

И въпреки всичко най-ефективната процедура против хиподинамията, съгласно доктор Шишонин, е здравословната разходка (ако ставите и сърцето позволяват). И даже в случай че те не разрешават, да извървите минимум 1 км за час. С течение на времето ще станат 2, по-късно 3 км, и положението ви ще стартира да се усъвършенства.

Основните правила за здравословно вървене: дълготрайност (минимум 50 минути), еднообразност и скорост. Най-добрата скорост за човек със междинна височина: 5 – 6 км / ч (2 стъпки в секунда).

И още едно дейно средство за профилактика: облекчени прикляквания съгласно Неумивакин. Хванете се с ръцете си за някаква постоянна опора, леко се оттласнете обратно, изправяйки ръцете си и започнете да клякате. Клякането в тази поза облекчава напрежението в коленете, тазобедрените стави и долната част на гърба.

Д-р Неумивакин предлага да се вършат такива 400-500 клякания дневно, като се стартира с по-малко натоварване, несъмнено. Но и тук би трябвало да спазвате правилото на разумност и непоклатимост. Правете колкото можете.. и тогава ще стигнете до здравословната разходка.

Econet

Автор Александър Шишонин

Известната гимнастика за лекуване на хипертония от доктор Шишонин +видео

 

Хипертонията е едно от най-честите болести. Смята се, че един на всеки четирима възрастни страда  от високо кръвно налягане. Колкото и да е необичайно, единствено 35% от тях са наясно…

Цялата публикация

Д-р Александър Шишонин: Защо е нездравословно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е признак, а не диагноза!

 

Това е една много неприятна обява за обичайна медицина и за задкулисието в актуалното опазване на здравето. Московският лекар Александър Шишонин знае по какъв начин да приказва за неща, за които в никакъв случай няма да…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР