Полярна мечка нападна къмпинг в понеделник в отдалечените арктически острови

...
Полярна мечка нападна къмпинг в понеделник в отдалечените арктически острови
Коментари Харесай

Полярна мечка нападна къмпинг в Норвегия

Полярна мечка атакува къмпинг в понеделник в отдалечените арктически острови Шпицберген в Норвегия, ранявайки френски екскурзиант, оповестява Асошиейтед прес. Раните не са животозастрашаващи.

Жената, която не е разпозната, е била част от туристическа група от 25 души, които са били на къмпинг в Свеаслета, в централната част на архипелага Свалбард, който се намира на повече от 800 километра северно от норвежкия континент. Къмпингът се намираше против фиорд от Лонгиърбиен, главното населено място в Арктическия архипелаг Шпицберген.

" Французойката получи пострадване на ръката. Произведени са изстрели по полярната мечка, която е била изплашена от региона ", съобщи основният надзорник Стайн Олав Бредли.

Основният вестник на Арктическия архипелаг Svalbardposten заяви, че потърпевшата е жена на към 40 години.

Бредли сподели, че полярната мечка е ранена. " Нашите хора на място обмислят какво да вършат с нея ", добави той.

Свалбард е посипан с предизвестия за полярни мечки. Посетителите, които изберат да спят навън, получават строги предизвестия от управляващите, че хората би трябвало да носят огнестрелни оръжия. Най-малко петима души са били убити от полярни мечки от 70-те години на предишния век. За последно това се случи през 2020 година, когато беше погубен 38-годишен холандец.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР