Полупроводниците днес са най-дефицитния продукт в света на производството на

...
Полупроводниците днес са най-дефицитния продукт в света на производството на
Коментари Харесай

Компанията, която иска да наложи България на пазара на чипове

Полупроводниците през днешния ден са най-дефицитния артикул в света на производството на коли. Кризата, обвързвана с дефицита на чипове в действителност е засегнала съвсем всички промишлености. От Melexis България употребяват момента, с цел да наложи страната ни в производството на микрочипове с инвестиция от 75 милиона евро в Горубляне.

В предаването Money.bg по световният управител произвеждане в Melexis България - Иван Чернов, разяснява, че инвестицията ще помогне на страната ни да обезпечи една по-надеждна верига на доставки.

" За страдание има доста външни фактори, които не зависят от нас като огромен състезател в областта на микроелектрониката. Пандемията се отрази доста мощно на промишлеността. Но ние ще работим доста интензивно с нашите клиенти, тъй че да подсигурим една по-надеждна верига на доставки ", сподели Чернов.
 Melexis открива произвеждане за €75 милиона в Горубляне, с цел да бори международния дефицит на чипове
Melexis открива произвеждане за €75 милиона в Горубляне, с цел да бори международния дефицит на чипове

Белгийската компания ще наеме и 160 нови чиновници

Според него наклонността на дефицит на чипове ще се резервира най-малко още няколко месеца.

" Всеки един краен консуматор е обиден по един или различен метод. Най-силно беше ударена първа и най-силно, само че през днешния ден даже един човек да отиде и да желае да си купи една гейминг подпора ще би трябвало да чака дълго, тъй като има дефицит на чипове за нея ", разяснява Чернов.

До края на годината новото произвеждане у нас ще отвори 160 работни места за експерти от сферата на микроелектрониката, което слага страната ни на много обичайно място на картата в района.

" Предстои ни да влагаме и в нови машини. Колкото до хората, още 160 работни места до края на годината ще отворим, което е много съществено нарастване. Все повече в позитивна посока се развива България. Днес у нас има над 300 компании, които доставят елементи непосредствено за автомобилната промишленост, имаме и доста положителни експерти като инженери и програмисти ", добави Иван Чернов.

Откриването на модерната фабрика в Горубляне е планувано за есента на тази година. Тя ще се простира на повърхност от 15 000 кв.м. Сградата е от най-ново потомство и е съобразена със актуалните трендове за енергийна успеваемост.
 Добра вест за пазарите: Производството на авточипове пораства през второто полугодие
Добра вест за пазарите: Производството на авточипове пораства през второто полугодие

Това евентуално ще облекчи ненапълно потребителите, защото по всяка възможност цената на новите коли ще се понижи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР