Българската бирена индустрия се променя, заедно с потребителските навици на

...
Българската бирена индустрия се променя, заедно с потребителските навици на
Коментари Харесай

Инвестиции и нови решения - ето какво предстои на бирения пазар в България

Българската бирена промишленост се трансформира, дружно с потребителските привички на хората. Секторът е все по-екологичен, клиентите също. Това показа в студиото на Money.bg изпълнителният шеф на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова.

Тя акцентира, че главната наклонност, наблюдавана при българските компании сега, е разширението на портфолиото на безалкохолните бири.

" Развитието на тези питиета е доста по-бързо от предстоящото и то освен на българския пазар, а изцяло на европейския. Таци наклонност се обуславя поради главните претенции на консуматорите, които търсят по-леки или безалкохолни бири ", разяснява Радомирова.
 Добрата бира се прави с чиста вода и... чиста сила
Добрата бира се прави с чиста вода и... чиста сила

" Токи " и " Каменица " по пътя към същински " зелен " преход

Екологизация, вложения, преработване, кръгова стопанска система

Изпълнителният шеф на Съюза на пивоварите в Българи акцентира, че бирената промишленост у нас е от отличниците в бизнеса, когато приказваме за зелени решения.

" Ще дам съответен образец - предходната година, която не беше лека година за който и да било бизнес, вложенията в дълготрайни материални активи в нашите 6 дейни предприятия са в размер на 57 милиона лв.. "
 Снимка 629848
Източник:

От тази сума към 25 милиона лв. са директно вложени в нововъведения, свързани със " зелената вълна " в бирената промишленост. А най-положителната наклонност, обвързвана с кръговата стопанска система, съгласно пивоварите, е това, че от ден на ден се смалява делът на пластмасовите опаковки.

" Самият потребител е все по-настроен на зелена вълна. предходната година пластмасовите бутилки, пуснати на пазара, са с 12 милиона по-малко. "

Ще нарастне ли цената на бирата това лято?

Според множеството представители на пивоварната промишленост, това лято не се чака съществено повишаване на обичаното питие на българите. Това сигурно е добра вест, тъй като по данни на бранша бирата е най-консумираната напитка у нас след водата.

Иначе, най-сериозното предизвикателство, което стои пред бранша, е въвеждането на депозитна система в страната, което е наложително изискване в Европейския съюз. Към момента едвам 14 страни в Европейски Съюз имат такава система.

Цялото изявление с Ивана Радомирова може да гледате във видеото!
 Владан Матич,
Шефът на " Каменица ": Българите пият от ден на ден безалкохолна бира

Staropramen е водач в премиум сегмента у нас, уточни Владан Матич
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР