Всеки собственик на градина е наясно, че за нея се

...
Всеки собственик на градина е наясно, че за нея се
Коментари Харесай

Градинската поливна техника – какво съветват специалистите

Всеки притежател на градина е наясно, че за нея се изискват специфични грижи изключително през топлите месеци на годината. За да се поддържа, тя би трябвало да се полива вярно и постоянно. Ако тя е с по-малки размери, това може да стане и с елементарна лейка, само че за по-големи площи е нужна градинска поливна техника, с която да улесните процеса и да осигурите отмерено поливане.

 

За оптимално поддържане на градината можете да употребявате от елементарни маркучи до професионални култивиран помпи. Градинските помпи са предопределени за напояване, като могат да се употребяват дружно с капкови системи, само че и други култивиран съоръжения каквито са разпръсквачите. Градинските помпи изпомпват вода от източници каквито са кладенците и резервоарите. Специалистите предлагат използването на качествени машини, с които ще си гарантирате сигурна и комфортна работа. Що се отнася до култивиран помпи те поучават да избирате артикули на одобрени марки на пазара каквито са Karcher, Gardena, Einhell, Wilo.

 

 

Напоителната система е немислима без съществуването на маркуч. Най-често се употребяват маркучи с диаметър ½ “ или ¾ “. Първите са много по-леки, заемат по-малко място и са по-удобни за приложимост. Могат да бъдат с друга дължина – 10, 20, 30 м и така нататък Най-удобният и елементарен метод за предпазване на маркуч съгласно експертите е с количка или макара. Така той стои навит на барабана и не се огъва.

 

 

Съществуват разнообразни типове култивиран маркучи, тъй че всеки консуматор да употребява този, който ще му свърши най-хубава работа. Има да вземем за пример интензивен култивиран маркуч, който е подобаващ за приложения, при които се изисква по-голямо натоварване. Той се прегъва по-трудно, само че цената му е малко по-висока от тази на останалите. Съществува и разтегателен маркуч, който е навит на серпантина, като може да се разпъва до права линия. Подходящ е за по-малки площи като балкони да вземем за пример.



Има и маркучи за капково напояване, които са доста подобаващи за огромни площи, където поливането с елементарен маркуч би коствало доста време. Тези маркучи също по този начин доставят вода непосредствено до кореновата система на растението и не разхищават ненужно водата, заради което се считат за икономични.

 

За елементарно напояване можете да се снабдите и с автоматизирана напоителна система, която е настроена по този начин, че да се включва и изключва автоматизирано по график. Според експертите това е доста добър метод да напоявате растенията, защото е по-ефективен метод, в сравнение с с елементарен маркуч. Това се дължи на обстоятелството, че автоматизираните системи употребяват датчици за разкриване равнищата на почвената влага да вземем за пример. Те се предлагат и тъй като икономисват вода, защото доставят тъкмо толкоз вода на растенията, колкото е нужна. Не по-малко преимущество е това, че икономисват време и старания изключително за напояване на по-големи площи.

 

Техника, с която също се икономисва вода, е водоструйката. Тя постоянно се употребява в бита, само че е подобаваща и за професионална приложимост. Намира приложение за разчистване на двора от мръсотии, измиване на огради, пътеки, вътрешни дворове, стени със засъхнали следи от тиня, само че и за външно разчистване на автомобила. Ефективността на водоструйката се дефинира от налягането, количеството вода, както и дистанцията, от което се пръска водата.

 

В взаимозависимост от метода на зареждане водоструйките могат да бъдат електрически, акумулаторни и бензинови. Специалистите предлагат изборът на водоструйка да става на база самостоятелните потребности и особеностите на мястото, където ще употребявате водоструйките. Електрическите се зареждат от електрическа мрежа и може да се употребяват за измиване на прозорци, пътеки, коли. Те са бюджетни, като другите модели имат разнообразни механически характерности.

 

Ако сте почитатели на акумулаторната техника, тогава можете да си вземете акумулаторна , само че преимуществото пред електрическите е, че няма да имате потребност от електричество. Акумулаторните водоструйки са мобилни и могат да се употребяват на всички места. При тях обаче би трябвало да имате цялостен заряд на батерията и вероятно да имате втора батерия, с цел да не се прекъсва процесът на работа, до момента в който зареждате към този момент изтощената. Някои от моделите са подобаващи за занимание приложимост, а други – за професионална.

 

Третият тип водоструйки са бензиновите. Те са подобаващи за професионална приложимост, защото са извънредно мощни. Някои от тях започват ръчно, до момента в който други имат електрически запалител за по-лесно пускане с една ръка. Трябва да имате поради, че те отделят нездравословни излъчвания и са по-тежки от другите типове водоструйки.


Откъде да закупя?


 

Необходима Ви е градинска поливна техника? Можете да намерите такава в един от най-големите онлайн магазини за машини в страната – onlinemashini.bg. Ще откриете култивиран маркучи, водоструйки, култивиран помпи, както и всякаква друга на едни от най-ниските цени на пазара. Всеки продукт в онлайн магазина включва фотоси дружно с видео. Продуктите съдържат също детайлни механически характерности и изложение.

 

За да пазарувате от onlinemashini.bg, не Ви е нужна регистрация. Освен това имате право да вземете Вашите машини от 3 места – комфортен за Вас персонален адрес, най-близкият до Вас офис на пощальон или до шоурума на onlinemashini.bg в град София. Обикновено доставката лишава до 3 работни дни.

 

За продуктите, които сте избрали, имате опция да платите на вноски, тъй че да Ви е оптимално комфортно. При поръчки над 70 лева доставката Ви е безвъзмездна. Ако имате спомагателни въпроси по отношение на поръчка или артикул, можете да се свържете със експертите на онлайн магазина на телефон 0876 170 044.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР