„Получихме един вариант на коалиционното споразумение тази сутрин. В него

...
„Получихме един вариант на коалиционното споразумение тази сутрин. В него
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Парламентът трябва да се занимава с цената на тока и тревогите на българите

„ Получихме един вид на съдружното съглашение тази заран. В него има нанесени някои корекции от предходния. Тепърва откакто завърши парламентарният ден, ще се срещнем с него, работните групи още веднъж ще го прегледат по политики. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание и добави: „ Говорих с сътрудника Кирил Петков и се разбрахме, че откакто го забележим във разновидността, който са го изпратили, ще се срещнем с него и с господин Василев, с цел да го обсъдим, тъй че нещата вървят по график ", сподели още тя.

По думите й предложенията за имена ще се схванат откакто бъде финализиран писменият документ-споразумение. „ Винаги сме казвали едно и също - първо съглашението и политиките, черно на бяло, изчистено дефинитивно, по-късно постове и имена, изясни Нинова. „ Никога не е обсъждано Министерство на държавните предприятия, това беше някаква подправена вест или интерпретация, постоянно в разискванията по ресори е ставала въпрос за Министерство на стопанската система ", добави Корнелия Нинова.

Тя изясни, че до този миг е решено " Продължаваме промяната " да подписват съглашението настрана с всяка една от партиите в обединението, само че добави, че в случай че се стигне до общо сключване, то би било по-добре. „ Още от началото на воденето на диалозите ние декларирахме позиция, че е хубаво да има обща лидерска среща, всички да седнем по едно и също време да изясним противоречивите въпроси, а не просто да си препредаваме един на различен промени в съглашението. До този миг " Продължаваме промяната " не са ни поканили на такава обща среща ", изясни Нинова.

Тя удостовери постигнатото единодушие по време на договарянията всеки министър да избира зам.- министри, както и всяка партия да има консултант във всяко едно министерство.

„ Искаме през днешния ден да проверим какво последно ни е изпратено, има в него някакви нови елементи и откакто го забележим, тогава ще свикаме Национален съвет. Ние желаеме да се надигнем пред него с безусловно конкретизирани всички елементи в съглашението, т.е. с финален за гласоподаване вид. Загуба на време би било да привикваме Националния съвет, да приемем едно съглашение, което по-късно да се промени по искане на някоя от другите партии и ние още веднъж да се събираме, с цел да разясняваме техните претенции ", разяснява Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява днешното съвещание на Народното събрание по този начин: „ Струва ми се, че през днешния ден може би щеше да е по-подходящо да се занимаваме с цената на тока, с паниките на пенсионерите от 1 януари по какъв начин ще им се преизчислят пенсиите, с паниките на младите, дали ще им се увеличи оптималният застрахователен предел. Просто животът извън още веднъж продължава да си тече по различен метод от това, което се прави тук ", съобщи тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР