Получих последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в

...
Получих последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в
Коментари Харесай

Борисов: От началото на годината са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти


Получих последните данни на Българска народна банка за директните задгранични вложения в България. Както сами може да се убедите от обстоятелствата по-долу, следим сериозен растеж единствено за 1 година.

Това написа във Facebook профила си министър председателят Бойко Борисов по отношение на данните на Българска народна банка, че за месец сумата се е нараснала с 600 млн. евро.

"Считам, че говоренето за “катастрофален срив на инвестициите” е по-скоро непознаване на данните.

Ревизия отпреди два дни на Българска народна банка увеличи непознатите вложения в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 година Преките инвестиции от чужбина за актуалната година също надвишават миналогодишното равнище.

От началото на 2018 година единствено по Закона за поощряване на вложенията са издадени 19 документа за капиталови планове. Общо плануваните вложения по тях възлизат на над 700 млн. лева и се чака откриване на близо 2000 нови работни места. До края на годината чакаме общият размер на плановете да стане 29 с размер на плануваните вложения от 1.6 млрд лева, които ще основат близо 6000 нови работни места ", показва Борисов. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР