Полското външно министерство заяви днес, че осъжда остро расистките, антисемитските

...
Полското външно министерство заяви днес, че осъжда остро расистките, антисемитските
Коментари Харесай

Варшава защити похода на националистите

Полското външно министерство съобщи през днешния ден, че осъжда остро расистките, антисемитските и ксенофобските хрумвания, само че настоя, че походът на националисти във Варшава през уикенда е бил значително израз на патриотични полезности, заяви Асошиейтед прес.

Министерството сподели, че походът в събота в Деня на независимостта е бил "голямо тържество на поляци, различаващи се по своите възгледи, само че обединени от общите идеали за независимост и преданост към самостоятелната страна ".

Походът беше проведен от групи, които водят началото си от радикални антисемитски националистически придвижвания отпреди Втората международна война, показва АП. Близо 60 хиляди души, в това число цели фамилии с децата си и възрастни хора участваха в него. Но имаше и младежи, които издигаха плакати с послания: "Бяла Европа на приятелски народи ". Някои от тях носеха келтски кръст, знак на последователите на концепцията за превъзходството на бялата раса.

Израелското външно министерство дефинира похода като "опасна демонстрация на екстремистки и расистки детайли ". Говорителят на ведомството Емануел Нахшон съобщи, че Израел се надява полските управляващи да вземат ограничения против уредниците. "Историята ни учи, че би трябвало да се работи бързо и уверено против деянията на расистка ненавист ", акцентира той.

Полското външно министерство обаче отвърна, че не е заслужено да се поставя етикет на похода въз основа на някои "случайни " прояви. Подчертавайки неодобрението си на екстремизма, министерството напомни, че се е противопоставило на аудиенция в Полша на Ричард Спенсър, водещия американски супремасист.

Предвиждаше се Спенсър да взе участие в конференция във Варшава ден преди похода, само че външното министерство разгласи, че той не е мечтан в страната, заяви АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР