Полското правителство може да помогне на Германия със своята инфраструктура

...
Полското правителство може да помогне на Германия със своята инфраструктура
Коментари Харесай

Полша ще помогне на Германия, ако се откаже от Северен поток-2

Полското държавно управление може да помогне на Германия със своята инфраструктура за превозване на газ, ако Берлин откаже да употребява газопровода " Северен поток-2 ", разяснява пред полската телевизия прессекретарят на държавното управление на републиката Пeтeр Мюлер, представен от ТАСС, съобщи News.bg.

" Сега би трябвало да разгледаме разнообразни разновидности във връзка с енергийната сигурност. Полша през цялото време акцентира, че европейската взаимност в тази област би трябвало да бъде недвусмислена ", разяснява той, дали Полша ще може да предложи на Германия опцията за газопровода " Балтик Пайп " вместо " Северен поток-2 ". " Следователно, в случай че такива потребности бъдат декларирани от немска страна, Полша е отворена да употребява и инфраструктурата, която построява, за своята енергийна сигурност. Тъй като подхождаме солидарно към енергийната сигурност, ние имаме вяра, че тя би трябвало да бъде построена с общоевропейски метод ", Мюлер.

Според него " начинания като " Северен поток-2 " опонират на концепцията за взаимност и енергийна сигурност ". " Балтик пайп " е план за газопровод, който би трябвало да свърже полета на норвежкия шелф в Северно море с Полша през Дания. Проектът планува три етапи: свързване на норвежка и датска газопреносни системи, разширение на датската инфраструктура и създаване на тръба, която ще свързва Полша и Дания по дъното на Балтийско море. Планираният потенциал на газопровода е 10 милиарда кубически метра годишно. Полските управляващи имат намерение да завършат строителството до 1 октомври 2022 година.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки прикани в сряда в Германия да спре строителството на газопровода " Северен поток-2 ", защото Варшава вижда плана като опасност за стабилността на района, оповестява " Ройтерс ". Германия се съветва с европейски сътрудници и сътрудници от НАТО за това по какъв начин да реагира, в случай че Русия не успее да изясни случая с Навални, който съгласно немските лекари е бил токсичен с нервозен сътрудник. Русия споделя, че не е видяла доказателства, че е бил токсичен. " Тази реакция би трябвало да докара, преди всичко, до прекъсване на работата по " Северен поток-2 ", който укрепва мощта на Русия, оказва помощ на президента Путин да построи военна мощ, оказва помощ за заплашване на други страни ", разяснява Моравецки.

" Имаме Германия на западната си граница, без която този план няма смисъл... Призовавам ги да видят какво се случва в Беларус, какво се случва в Украйна, какъв брой риск ще сътвори завършването на този план в Украйна. " Полша, която внася по-голямата част от газа, който употребява от Русия, от дълго време се опълчва на " Северен поток-2 " с аргумента, че това ще укрепи така и така преобладаващата позиция на Русия на газовия пазар в района. Тръбопроводът ще удвои потенциала на съществуващия " Северен поток-1 " и ще помогне на Русия да заобиколи Украйна, главният път за съветски газ. Москва и Киев са в спор след анексирането на Крим от Русия през 2014 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР