Полският президент Анджей Дуда посети украински войници, обучаващи се на

...
Полският президент Анджей Дуда посети украински войници, обучаващи се на
Коментари Харесай

Украински войници се обучават на танкове Леопард 2

Полският президент Анджей Дуда посети украински бойци, учащи се на бойни танкове „ Leopard 2 “ във военна база в Свиетошов.

Обучението е част от военната помощ на Европейския съюз за Украйна. В ученията вземат участие украински военнослужещи от елементи, воюващи на източния фронт.

Интензивните сесии не престават до 10 часа дневно, в това число в почивните дни.

 
Моите бойци имат военен опит. Не са пристигнали от улицата, те се бият на наши танкове отдавна, тъй че по-лесно ще се научат по какъв начин да ръководят тези танкове. Тези танкове са огромна помощ за нашата войска. Ако се научим да ги използваме и ги тестваме в бойни условия, това ще има огромен резултат.
майор Вадим Ходак – танкист от Днипро

В Свиетошов са ситуирани 10-та бронирана кавалерийска бригада от армията на Полша и бронирана бойна група на Съединени американски щати.

Варшава е измежду най-активните поддръжници на Украйна и настоя европейските страни да й дават танкове Leopard 1 и 2.

 
Познаваме съветското имперско лице доста добре от нашата история и в никакъв случай повече не желаеме да го виждаме от близко. Днес нашите съседи в Украйна ни пазят от него и ние сме им признателни за това.
Анджей Дуда – президент на Полша

Германия е дала обещание на Украйна 178 танка Leopard 1 и 14 Leopard 2. Полша също ще изпрати 14 танка Leopard 2. Дания и Нидерландия също дадат своя принос.

Освен това Полша е предоставила или ще изпрати повече от 300 свои танка Т-72 от руската ера и осъвременени танкове PT. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР